Prekršajne prijave zbog kačenja trobojke na ambasadu Hrvatske

 Prekršajne prijave zbog kačenja trobojke na ambasadu Hrvatske

Foto Antena m

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su prekršajne prijave protiv tri osobe zbog kačenja trobojke na ambasadu Hrvatske, saopštila je Uprava policije.

Navodi se da je protiv S.K. (26) i M.R. (19) podnijeta prekršajna zbog vrijeđanja po osnovu nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, a protiv N.Đ. (27) zbog ometanja ili omalovažavanja službenog lica.

„Oni su 11. novembra oko 21 sat i 45 minuta, u ulici Mihaila Lalića, tačnije na ogradi zgrade Ambasade Hrvatske, kačili zastavu trobojku”, kaže se u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica izašli na lice mjesta i identifikovali S.K. i M.R, dok je osoba koja se sa zastavom udaljila naknadno identifikovana kao N.Đ.

Službenici policije su od tih osoba uzeli izjave, nakon čega su o događaju obaviješteni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu kao i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Navodi se da su se tužioci izjasnili da u radnjama S.K, M.R. i N.Đ. nema elemenata krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja