Predstavnici političkih partija čestitali Dan oslobođenja Podgorice

 Predstavnici političkih partija čestitali Dan oslobođenja Podgorice

Foto: Twitter

Predstavnici crnogorskih partija čestitali su 19. decembar – Dan oslobođenja Podgorice.

Čestitka Jokovića

Predsjednik SNP CG Vladimir Joković čestitao je u ime SNP i u svoje lično ime Dan oslobođenja Podgorice.

„Na današnji dan prisjećamo se velikih žrtava koje su naši preci pretrpjeli u Narodnooslobodilačkoj borbi. Podgorica je podnijela veliki teret u tom vremenu, ali se podigla iz pepela i danas se možemo pohvaliti modernim gradom koji ima veliku perspektivu za dalji razvoj.

Podgorica mora iskoristiti sve svoje šanse kako bi naši sugrađani u što skorijem periodu osjetili stvarni boljitak.

U to ime još jednom čestitam Dan grada, i ujedno čestitam slavu Sveti Nikola svima koji slave“, navodi se u čestitki Jokovića. 

Čestitka Jonice

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica uputila je danas, povodom 19. decembra – Dana Podgorice, čestitku svim građankama i građanima Glavnog grada Crne Gore.

„Veliki broj građana Podgorice praznik dočekuje suočen sa teškom socio-ekonomskom situacijom. Zato je danas više nego ikad Podgorici potrebna humanost, odgovornost i solidarnost.Humanije lice Podgorice se ogleda u vođenju adekvatne socijalne politike i posvećenosti problemima svakog pojedinca i pojedinke, jer Podgoricu će mnogo više uljepšati ako zabrinuta lica roditelja obasjamo osmijehom obezbjeđujući sigurnu egzistenciju njihovim porodicama, nego šminkajući ulice i trgove.

Pred Podgoricom su novi izazovi i zahtjevi koje nameće savremeni trenutak – da se znanjem, radom i odgovornošću ostvare promjene koje će Glavni grad dodatno učiniti stvarnom metropolom koja usvaja i primjenjuje vrijednosti evropskih gradova i čini je otvorenom i atraktivnom destinacijom za sve ljude koji žele i mogu da daju svoj doprinos u ostvarivanju naprednih ideja i vizija.

Podgorica zaslužuje da ima efikasnu i domaćinsku lokalnu samoupravu, koja će biti primjer vladavine prava, adekvatne valorizacije razvojnih potencijala i ostvarivanja zaštite građana u svim oblastima, a samim tim i bolje i ugodnije mjesto za život.

Svima koji Podgoricu vole i smatraju je svojim gradom, želim da budu aktivni učesnici i svjedoci njenog stalnog razvoja, modernizacije i napretka u interesu svih njenih građanki i građana.

Istovremeno, svim onima koji slave Svetog Nikolu –  čestitam slavu, uz želju da je provedu u krugu svojih najbližih u zdravlju i blagostanju“. navodi se u čestitki Jonice.

Podgorička URA: Današnji dan duboko utkan u temelje grada na obalama Ribnice i Morače

Podgorička URA čestitala je danas svim svojim sugrađanima Dan opštine Podgorice navodeći da je današnji dan duboko utkan u temelje antifašističkog grada na obalama Ribnice i Morače ali i cijele Crne Gore.

„Nakon Drugog svjetskog rata naša Podgorica se podigla kao feniks iz pepela i osvjedočila o jednom civilizacijskom trijumfu, trijumfu koji je označio novo doba njenog razvoja. Podgorica danas bije druge bitke ali jednako važne za njen budući razvoj i budućnost“, navode iz podgoričke URE.

Oni ukazuju da će se i dalje boriti za Podgoricu za sve njene građane – za pravo na grad.

„Kao što smo u mnogo situacija do sada zaštitili javni interes i javni prostor svih građana našega grada tako ćemo jednako predano i u narednom periodu raditi na odbrani grada od krupnog kapitala i spriječiti svaki zamisao devastacije Podgorice. Hoćemo glavni grad koji će obilovati primamljivim zelenim sadržajima, šetalištima, parkovima i ta vizija mora biti u daljem procesu razvijanja grada. Mora se raščistiti sa nasilnom urbanizacijom a građani moraju iskusiti nove servise dok se postojeća infrastruktura mora još više iskoristiti i graditi nova“, navode iz podgoričke URE.

Iz ove partije dodaju i da žele modernu i razvijenu Podgoricu sa novim sadržajima koje će ponuditi svim građanima na teritoriji grada.

„Zajedničkim snagama izborićemo se i za te naše nedosanjane snove za nas i naš grad – za grad budućnosti“, zaključili su iz podgoričke URE.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja