Predstavljen novi socijalni servis Glavnog grada

 Predstavljen novi socijalni servis Glavnog grada

Foto: PG Biro

Glavni grad je posredstvom Sekretarijata za socijalno staranje pokrenuo novi socijalni servis “Gradska senior kartica” koji je namijenjen penzionerima i sugrađanima starijim od 65 godina. Budžetom Glavnog grada za 2020. godinu za ovu namjenu izdvojeno je 50.000 eura, a partner Grada u ovom projektu je Crnogorski telekom.  Korisnici kartica će imati vrlo raznovrsnu ponudu proizvoda i usluga, počev od prehrane, bijele tehnike, garderobe, pa sve do privatnih bolnica, apoteka i poliklinika, a ugovoreni popusti za jednokratna plaćanja se kreću i do 25%.

Gradonačelnik dr Ivan Vuković  je tim povodom sa ponosom istakao da gradska uprava u kontinuitetu posvećuje posebnu pažnju pripadnicima penzionerske populacije kojih je u glavnom gradu nešto oko 35.000 i uručio prvu gradsku senior karticu.

„S poštovanjem se odnosimo prema tome što  je zasluga te generacije za izgradnju našeg društva i naše države i pokušavamo kroz različite načine da im adekvatno uzvratimo. Godinama unazad gradska uprava se trudi da obezbijedi uslove za unapređenje materijalnog statusa i društvenog položaja pripadnika ove populacije.  Bilo je puno projekata koje smo promovisali, a svakako je najznačajniji projekat izgradnja tri stambene zgrade za pripadnike ove populacije“, istakao je Vuković, podsjećajući da je Glavni grad za te namjene ustupio parcelu za izgradnju četvrte zgrade za penzionere, te da bi iduće godine trebalo da krene gradnja još jednog objekta. Na taj način, nakon rješavanja stambenog pitanja za 288 naših penzionera, njih još oko 70 sa teritorije glavnog grada će imati mogućnost da riješe ovo važno pitanje, navode iz Glavnog grada.

Gradonačelnik je ukazao na cijeli niz inicijativa i aktivnosti koji su pokrenuti u prethodnom periodu, i posebno zadovoljstvo iskazao povodom predstavljanje novog projekta – Gradske senior kartice koja će korisnicima omogućiti značajne popuste prilikom trgovine u maloprodajnim objektima, ustanovama zdravstvene zaštite i na taj način direktno povoljno uticati na njihov status. 

„Govorimo o kartici koja omogućava popuste kod jednokratnog plaćanja, bilo je sličnih projekata i ranije, ali ovo je nešto novo, projekat koji je gradsku upravu koštao 50.000 eura. Planirano je da u prvoj iteraciji izradimo 20.000 kartica namijenjenih ne samo penzionerima, nego svim stanovnicima glavnog grada koji imaju iznad 65 godina i koristim priliku da se zahvalim našem partneru Crnogorskom telekomu na realizaciji ovog projekta.  Oni su nam pomogli da izradimo i softversko rješenje, a onda da dođemo do krajnjeg proizvoda koji omogućava brojne pogodnosti za ovu populaciju. Zadovoljni smo zbog toga i zahvalni smo im na povjerenju koje imaju u Glavni grad i trudićemo se da to povjerenje opravdavamo i u narednom periodu“, zaključio je Vuković.

Penzioner Svetomir Stamatović izrazio je zadovojstvo radom gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem i istakao da je riječ o kontinuiranoj podršci penzionerima Podgorice od strane Glavnog grada koji će doprinijeti boljem materijalnom položaju svih građana u trećoj životnoj dobi. On se zahvalio gradskoj upravi na pokretanju još jednog veoma važnog socijalnog servisa i  izrazio uvjerenje da će ovakvih i sličnih projekata biti i u narednom perodu. 

U ovom momentu u toku je potpisivanje ugovora sa prodavcima i pružaocima usluga, a implementacija ovog  projekta startovaće odmah početkom naredne godine, kada će svi penzioneri i stariji sugrađani biti informisani i pozvani da preuzmu Gradsku senior karticu i počnu  da ostvaruju ugovorene popuste sa našim partnerima, navode iz Glavnog grada. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja