Predsjednik Međunarodne federacije računovođa na simpozijumu računovođa i revizora Crne Gore

 Predsjednik Međunarodne federacije računovođa na simpozijumu računovođa i revizora Crne Gore

ISRCG

ISRCG tradicionalno, u proljeće organizuje Simpozijum računovođa i revizora Crne Gore, zajedno sa Ekonomskim fakultetom iz Podgorice, UCG, saopšteno je iz Instituta sertifikovanih računovođa CG.

Iako se u nazivu pominju “samo” pripadnici struke iz Crne Gore, Simpozijum, kao i Kongres računovođa i revizora Crne Gore koji se organizuje na jesen, ima već odavno međunarodni a i globalni karakter.  Učesnici, gosti i predavači su ne samo predstavnici računovodstvene i revizorske struke, akademske zajednice, finansijskog, biznis i javnog sektora iz Crne Gore, već i iz država regiona, EU, SAD i međunarodnih institucija

Na organizacionom odboru Simpozijuma odlučeno je da se ove godine Simpozijum računovođa i revizora Crne Gore održi online, u formi webinara preko zoom platforme 7. i 8. juna 2021. godine. pod nazivom “Računovodstvo i revizija u funkciji održivosti i oporevka malih ekonomija u doba i post Covid 19”.

Na događaju se obrađuju sve relevantne teme za profesiju, od fiskalizacije, digitalizacije, aktuelnih dešavanja u bankarskom sektoru, preko implementacije novih i izmijenjenih računovodstvenih i revizorskih standarda, EU direktiva, pa sve do sprječavanja prevara i izazova za eksternu i državnu reviziju u doba pandemije COVID 19. Simpozijum je interaktivnog karaktera, uz aktivnu participaciju svih učesnika.

Učesnicima će se obratiti i održati predavanja prvi ljudi najznačajnijih međunarodnih institiucija koje su regulatori, donosioci standarda i savjetnici država i međunarodnih finansijskih institucija i to g-din Alan Johnson, Predsjednik Međunarodne federacija računovođa (IFAC), g-đa Hilde Blomme, Potpredsjednica Evropske federacije Računovođa (Accountancy Europe – AE) i g-din Pol Thompson, Direktor Evropske federacije računovođa za male i srednje prakse (EFAA).

Priliku za aktivno učešće na Simpozijumu imaće i predstavnici državnih institucija, Ekonomskog fakulteta, Privredne komore Crne Gore, Unije poslodavaca, Acocijacije menadžera, predstavnici renomiranih računovodstvenih i revizorskih društava, poput EY, PwC, BDO.

Cjelokupnu agendu događaja i način prijave možete naći na linku: http://www.isrcg.org/simpozijum-racunovodstvo-i-revizija-u-funkciji-odrzivosti-i-oporavka-malih-ekonomija-u-doba-i-post-covid-19

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još