Poslovne banke važan partner za obnovu privrede

 Poslovne banke važan partner za obnovu privrede

Foto: Ministarstvo finansija

Stabilan bankarski sektor od nemjerljivog je značaja za ekonomski rast države i razvoj privrede, a cilj Vlade Crne Gore je dalje unaprjeđenje saradnje sa poslovnim bankama, koje Vlada vidi kao partnere u ponovnom pokretanju i rastu privredne aktivnosti u našoj zemlji, istakao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji se juče zajedno sa ministrom finanija Milojkom Spajićem sastao sa izvršnim direktorima svih banaka koje posluju u Crnoj Gori i predstavnicima Udruženja banaka.

Kako je dogovoreno Vlada će predloži Skupštini odlaganje primjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama i Zakona o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija za 1. januar 2022. godine.

U saopštenju Ministarstva finasija se navodi, da su predstavnici banaka informisali sagovornike o izazovima sa kojima su se suočili, a koji su izazvani pandemijom COVID-19, koji su u značajnoj mjeri uticali na poslovanje bankarskog sistema.

Spajić je informisao predstavnike poslovnih banaka o postignutom uspjehu u emisiji državnih obveznica, kao i o snažnoj podršci koju Crna Gora uživa među stranim investitorima, ali i porukama podrške koju je Vlada dobila od evropskih partnera nakon posjete predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra Milatovića Briselu.

On je istakao da poslovne banke u Vladi Crne Gore imaju partnera, čiji je osnovni cilj ekonomski i privredni razvoj zemlje.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja