Portal Podgorica sa gradskom upravom na zaobilaznici: Radovi će biti završeni u planiranom roku

 Portal Podgorica sa gradskom upravom na zaobilaznici: Radovi će biti završeni u planiranom roku

Portal Podgorica

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je radove na izgradnji mosta na Jugozapadnoj obilaznici.

Tom prilikom zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović je kazao da je u vrhu prioriteta gradske uprave je unapređenje saobraćajne infrastrukture. Dokaz tome je izgradnja saobracajnice odnosno zaobilaznice duge 3,5 km, vrijedna 15.5 miliona eura.

„Sredstva za realizaciju smo obezbjedili zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Glavnog grda i Međunardne finansijske korporacije da radove na ovom projektu izvodi kompanija Bemaks, koja i na ovom projektu opravdava reputaciju kvaliteta i ažurnosti. Osim nesumnjivog saobraćajnog značaja ove saobraćajnice njen mnogo veći značaj se ogelda u budućem funkcionisanju sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Na ovoj saobraćajnici odnosno ispod nje se nalaze čvorište primarnih kolektora, koji će odvoditi otpadne vode budućeg postrojenja koji će se graditi u neposrednoj blizini mjesta gdje se sada nalazimo“, kazao je Vešović, nakon obilaska.

Foto Portal Podgorica, Časlav Vešović, zamjenik gradonačelnika

Vesović je podsjetio da se planovi na unapređenju putne infrastrukture ne završavaju na zaobilaznici. On je podsjetio da pored izgradnje bulevara, Podgorica-Danilovgrad, radilo se na Donjogoricčkom bulevaru, a u planu je izgradnja bulevara Vilija Branta, nakon dobijanja saglasnosti o DUP-u od kolega iz Uprave za imovinu,što se tiče imovinsko-pravnih odnosa na tom potezu grada.

„Od svih projekata vrijedno je pomenuti izgradnju dva gradska bulevara jedan se već intezivno radi to je bulevar Veljka Vlahovića na Starom Aerodromu, a par dana nas dijeli do izgradnje Zmaj Jovinog builevara“, precirzirao je Vešović.

Inženjer Ivan Jelovac iz kopmanije Bemaks je upoznao prisutne sa budućim izgledom mosta kao i zaoblaznice.

„Ukupna dužina mosta sa zidovima biće 158,8 m sa dva raspona od po 75 m. U poprečnom presjeku most će biti širine 22 m, sa 4 saobraćajne trake razdjelnim pojasom širine 4 metra i obostrano postavljenim trotoarima u širini od 2 metra“, pojasnio je inženjer iz Bemaksa.

Foto Portal Podgorica, Ivan Jelovac, inženjer, komapnija Bemax

iz Bemaksa ističu da će radovi biti završeni u predviđenom roku.

I

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja