Portal Podgorica na terenu sa gradskom upravom: Ulica Gojka Radonjića u novom ruhu

 Portal Podgorica na terenu sa gradskom upravom: Ulica Gojka Radonjića u novom ruhu

Foto Portal Podgorica

Da gradska uprava na čelu sa gradonačelnikon Ivanom Vukovićem ne poznaje ni praznike ni vikende, dokaz je i današnji obilazak završetka radova u ulici Gojka Radonjića, u mjesnoj zajednici Stara Varoš.

Naime, prvi čovjek grada je sa saradnicima je obišao kako teku završni radovi na kaldrmisanju ulice Gojka Radonjića. Bila je to prilika da gradonačelnik Vuković istakne da gradska uprava neće zaboraviti Staru Varoš i da će raditi na revitalizaciji Stare Varoši u stilu kakvom ona zaslužuje, kao i njeni građani. Kada je u pitanju rekonstrukcija ulice Gojka Radonjića, u gradskoj upravi su istkali da je riječ o popločavanju kaldrmom u stilu urbanih cjelina kako zaslužuju mjesta poput ovih.

Gradonačelnik Ivan Vuković sa mještanima Stare Varoši (Foto Portal Podgorica)

„Ovo je nastavak projekta sa kojim smo krenuli prije godinu i po dana. Započeli smo sa ulicom Braće Zlatičaninu u okviru uređenja tog dijela Stare Varoši, koje podrazumijevaju rekonstrukciju rodne kuće Rista Stijovića, danas završavamo ulicu Gojka Radonjića i do kraja godine, a možda i do 19 decembra, još dvije ulice i to Predgrad i ulica Keše Đurovića. Ukupna investicija je 450 hijada eura. Kada govorimo o ovim saobraćajnicama, i na taj nacin Stara Varoš dobija nekih 600 metara kaldrmisanih ulica. Nastavićemo istim putem. Sjutra otvaramo ponude koje bi uspješno trebalo da dobijemo tender za rekonstrukciju dvije ulice. To su ulice Spasa Niklića i Sava Lubarde, jos 300 metara, ako to uspije, vrlo brzo bi krenule racunam do kraja godine, njihova rekonstrukcija. Onda nam za iduću godinu ostaju dvije veće ulice u Staroj Varoši. To je ulica Radoja Jovanovica i ulica Špira Mugoše. Ako dobijemo kvalitetne ponude, mi ćemo svakako pripremiti projekte. Onda možemo reći da je kompletna Stara Varoš desno od ulice Petra Prlje, rekonstruisana na način na koji je to davno trebalo uraditi. Tako da sam nebrojeno puta rekao da Stara Varoš mora biti prioritet ove gradske uprave. Nema Podgorice bez Stare Varoši. Ovo je istinski simbol i znak prepoznavanja našeg grada. Tako da mi ulažemo napore da se slika o Staroj Varoši mijenja“ , istakao je gradonačelnik nakon obilaska ulice.

Kako bi Stara Varoš oživjela u pravom smislu riječi, Glavni grad je nedavno obezbjedio 50 hiljada eura za buduće preduzetnike, koji žele da sopstveni biznis pokrenu u ovoj mjesnoj zajednici. Gradonačelnik je istakao da su u gradu dobili 10 kvalitetnih biznis planova i nada se da će u narednih 3 mjeseca, Stara Varoš dobiti poslastičarnice, galerijie, kafee, sve ono što Staru Varoš čini autentičnom. A da bi biznis bio održiv, a Stara Varoš zaživjela neophodna je kvalitena infrastruktura.

Završni radovi ulice Gojka Radonjića (Foto Portal Podgorica)

„Ako dozvoli finansijska situacija, Stara Varoš biće povezana pješačkim mostom sa platoom između Sportskog centra i hotela Podgorica. Na taj način bi bio dat pečat i puni smisao preduzentštvu i samim tim učinili da mnogo više ljudi prošeta ovuda. Srce nam je puno kao Podgoričanima, a ne samo kao nekom ko radi u gradskoj upravi, što Stara Varoš polako dobija sjaj koji zaslužuje“ , precizriao je gradonacelnik.

gradonačelnik Ivan Vuković (Foto Portal Podgorica)

Da Stara Varoš zaista dobija sjaj koji zaslužuje, u Agenciji za izgradnju i razvoj ističu da su planovi ambiciozni i za naredni period.

„Nastavićemo i završiti ostatak ulice Gojka Mitrovića, kada nam za to dozovle uslovi zbog objekata koji se grade u blizini. U ovoj ulici je urađena kompletna infrastruktura od kanlizaicije do vodovodne, atmosferske, a što se tiče izazova koji su bili, riječ je uskoj ulici u kojoj naše velike mašine mogu da uđu. Imali smo određenih zathjeva mještana, koje smo ispoštovali i i imali određenog nepoštovanja od strane ljudi, koji su navikli na jedan režim saobraćaja na način parkiranja, gdje im nije mjesto, sitnih opstrukcija, sto nas je malo usporilio. I to su jedini razlozi zbog kojih smo produzili rok za 15 dana „, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj, Srđan Raičević.

Ovdje se priča o Staroj Varoši ne završava. U gradskoj upravi ambiciozno nastavljaju sa revitalizaicjom Stare Varoši kao simbola naše Podgorice.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja