Pomoć emiterima u 2020. oko 160.000 eura

 Pomoć emiterima u 2020. oko 160.000 eura

foto ilustracija

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je odlučio da se komercijalni i javni emiteri (RTV) oslobode obaveze plaćanja četvrte kvartalne rate naknade za emitovanje za 2020. godinu.

„U cilju obezbjeđenja dodatne podrške medijima u očuvanju kontinuiteta njihovog rada u situaciji izazvanoj širenjem korona virusa COVID-19, Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na danas održanoj sjednici, odlučio da se komercijalni i javni emiteri (RTV) oslobode obaveze plaćanja četvrte kvartalne rate naknade za emitovanje za 2020. godinu. Na ovaj način, obaveze emitera biće umanjene za oko 80.000 eura“, ističe se u saopštenju Savjeta.

SAEM podsjeća da je i u martu ove godine, emitere oslobodio obaveze plaćanja druge kvartalne naknade u iznosu od oko 80.000 eura, čime ukupan iznos pomoći emiterima u 2020. godini iznosi oko 160.000 eura.

„SAEM je u kontinuitetu pratio uticaj već sprovedenih mjera i efekte mjera na poslovanje emitera i Agencije u 2020. godini. Pri tome, pokušao je da pomiri potrebu za pružanjem pomoći, sa jedne strane, i obavezu racionalnog planiranja i namjenskog trošenja sredstava kojima raspolaže Agencija“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja