Pomoć Crvenog krsta stanovništvu u Golubovcima, Rožajama i Žabljaku

 Pomoć Crvenog krsta stanovništvu u Golubovcima, Rožajama i Žabljaku

Foto: Crveni krst Crne Gore

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore podijelili su pomoć za 50 socijalno ugroženih porodica, zahvaljujući donaciji koju je po drugi put, tokom perioda borbe protiv globalne pandemije, uručila kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora. Pomoć je stigla najsiromašnijim porodicama sa područja Žabljaka, Rožaja i gradske opštine Golubovaca.

„U saradnji sa svojim opštinskim organizacijama, iskoristili smo donaciju kako bi obezbijedili humanitarne pakete za socijalno ugroženo stanovništvo i tom prilikom izvršio nabavku hrane i higijene za 50 porodica kao i 20 bebi paketa. Pomoć je u protekloj sedmici podijeljena najsiromašnijim porodicama sa Žabljaka, iz Rožaja i Golubovaca, a činile su je osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu, hrana i higijenski artikli za bebe“, navode iz Crvenog krsta Crne Gore.

Kako dodaju, zadovoljstvo je što pomoć stiže uvijek u pravo vrijeme.

„Coca-Cola HBC Crna Gora, kao društveno odgovorna kompanija uvijek u kriznim situacijama, kao što je ova sa pojavom virusa Covid-19, komunicira sa našom organizacijom i trudi se da, koliko je to u njihovoj moći, pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naše kolege sa Žabljaka, Rožaja i Golubovaca su na osnovu procjene na terenu odredili ukupno 50 porodica kojima je pomoć u osnovnim životnim namirnicama bila najneophodnija. Svjedoci smo da se usljed pojave pandemije broj socijalno ugroženog stanovništva uvećao, a mi kao organizacija civilnog društva imamo obavezu da pomognemo svima koji se na neki način osjećaju ugroženima“, rekla je Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

Iz kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora poručuju da kriza, koja i dalje traje, iziskuje da se svi dodatno ujedinimo i pomognemo.

„Baš kao što smo učinili na samom početku pandemije, tako i danas, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore stižemo do onih kojima je pomoć prijeko potrebna. Koliko god ova situacija bila izazovna kako za cjelokupnu privredu Crne Gore tako i za društvo odnosno građane, želimo da pokažemo da smo kao kompanija apsolutno pouzdan partner lokalnoj zajednici u kojoj živimo i radimo već dugi niz godina“, poručio je Nikola Tripković, direktor Coca-Cola HBC Crna Gora.

Podsjetimo, prošle godine pomoć je dobilo i 1.000 socijalno ugroženih porodica iz cijele Crne Gore, zahvaljujući 50.000 dolara vrijednoj donaciji Coca-Cola Fondacije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja