Podgoričanima izbor ograničen: Za “najluđu noć” do regiona, eventualno Istanbula

 Podgoričanima izbor ograničen: Za “najluđu noć” do regiona, eventualno Istanbula

Foto: PG Biro

Pandemija koronavirusa je uticala na sve segmente života. U nekom smo novom vremenu, sa novim pravilima i uz mnogo neizvjesnosti a to se može vidjeti i po atmosferi u susret praznicima. Iako se bliži doček Nove 2021. godine u Glavnom gradu nema euforije kao što je bio slučaj prethodnih godina. Otkazan je Podgorički pazar, o javnim okupljanjima i koncertima se i ne razmišlja. No, šta je sa putovanjima? Da li turističke agencije nude aranžmane u jeku pandemije i da li su Podgoričani već rezervisali putovanja za ‘’najluđu noć’’ pitali smo predstavnike jedne turističke agencije u Glavnom gradu.

Oni su saglasni sa konstatacijom da ništa nije isto, a posebno kada je u pitanju planiranje putovanja usljeg aktuelne zdravstvene krize i zatvorenih granica.

„Neizvjesno je kada će sve ponovo normalno funkcionisati. Mi smo samo godinu ranije prodaju aranžmana za Novu godinu počeli već krajem avgusta, a sada i dalje ne znamo kakva će konačna situacija biti za putovanja tokom praznika, i hoće li doći do još promjena“, navode iz Guliver travel agencije za Portal Podgorica, dodajući da u ponudi uglavnom imaju rezervacije klijenata za individualni boravak u hotelima u Crnoj Gori.

“Osim toga postoje i grupni aranžmani za Trebinje u trajanju od tri dana, kao i za Sarajevo u trajanju od dva dana i prodaja tih paket aranžmana za sada ide dobro. Interesovanje putnika postoji i za individualno putovanje u Istanbul, kao jedinu evropsku destinaciju gdje je moguće putovanje bez ograničenja pa tako imamo u ponudi individualne polaske iz Podgorice i Tirane”, navode turistički poslenici za naš portal.

Kada su u pitanju cijene, napominju da je veći broj aranžmana i smještajnih paketa pristupačan trenutnim okolnostima.

“Drago nam je da su naši inostrani i domaći partneri bili voljni uskladiti svoje cjenovnike i poslovanje ovom trenutku. Svakako, postoje i oni hoteli koji recimo zbog svoje reputacije i kategorizacije ne mogu ići sa nekim previše niskim cijenama i to je takođe razumljivo sa naše strane, ali ne i toliko sa strane klijenata jer su očekivali veće popuste i od njih. Naravno uvijek smo u prilici da ponudimo što bolje opcije za naše klijente, predlažemo datume koji donose dodatne pogodnosti, nudimo mogućnost plaćanja na rate i slično”, navode naši sagovornici.

Što se tiče cijena aranžmana u Crnoj Gori, iz ove turističke agencije podaci su sljedeći:

“Novogodišnji boravak u crnogorskim hotelima se u prosjeku kreće od 40€ za 3* hotele, do 80€ za 5* u zavisnosti od grada, usluge tokom boravka, dodatnih sadržaja i slično. Naš grupni trodnevni aranžman za Trebinje je po cijeni od 79€ po osobi za 4* hotel, odnosno 89€ za 5* hotel, dok je dvodnevni aranžman za Sarajevo po cijeni od 65€ po osobi za 4* hotel. Individualni aranžmani za Istanbul, sa polaskom iz Tirane, kreću se od 165€ po osobi za četvorodnevni aranžman (avio karta i hotelski smještaj).”

A da li kod klijenata postoji određena doza straha u susret putovanjima tokom pandemije koronavirusa?

“U razgovoru sa klijentima ne osjećamo toliko strah od putovanja u sred pandemije, već se više raspituju za povraćaj novca u slučaju otkazivanja aranžmana zbog nekih nepredviđenih okolnosti. Svakako smo tu dosta fleksibilni i nudimo mogućnost pomjeranja datuma boravka ili povraćaja novca. Dodatna usluga koju nudimo je i putno zdravstveno osiguranje sa COVID19 pokrićem za zemlje Evrope, pa tako klijenti mogu biti relaksiraniji na svojim putovanjima”, navode sagovornici Portala Podgorica.

Što se tiče njihovih predloga za Novu godinu izdvajaju destinacije koje imaju u ponudi a to su: Trebinje, Sarajevo, Istanbul, kao i boravak u ostalim zemljama regiona poput Srbije i Albanije.

Avatar

Nevena Cvijović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja