Podgorica nudi povoljan ambijent za ulaganje američkih kompanija i investitora

 Podgorica nudi povoljan ambijent za ulaganje američkih kompanija i investitora

Foto: PG Biro

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović i menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj razgovarali su sa regionalnim direktorom Američkog fonda za razvoj (DFC) Džonom Jovanovićem. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici ambasade SAD-a u Podgorici, Kajl Hačer i Marina Milić, kao i rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju Glavnog grada Ljiljana Šćepanović. 

Vešović i Junčaj su tokom sastanka gostima predstavili investicione i razvojne potencijale Podgorice koji nude različite mogućnosti za ulaganje kapitala i uspostavljanje partnerstava, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vešović  je istakao potencijal biznis zona u okviru kojih je pripremljen poseban paket podsticajnih mjera za investiranje i organizovanje biznisa, naglašavajući da su formirane biznis zone vrlo privlačne sa aspekta povezivanja potentnih finansijskih fondova sa investitorima.

Regionalni direktor DFC-a Džon Jovanović je, na osnovu predstavljenih investicionih potencijala glavnog grada Crne Gore, istakao da je Podgorica veoma privlačna za ulaganja i da će u narednom periodu zajednički raditi na privlačenju američkih investicija i zainteresovanih kompanija koje bi potencijalno mogle da budu partneri u realizaciji projekata koji će omogućiti dalji razvoj Podgorice.

Sagovornici su se saglasili da će na bazi uspješnih razgovora nastaviti intenzivnu komunikaciju s ciljem konkretizacije dogovorenih aktivnosti.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još