Podgorica: Novi elektronski servis za otkup automobila koji nisu u upotrebi

 Podgorica: Novi elektronski servis za otkup automobila koji nisu u upotrebi

Foto: PG Biro

Gradsko preduzeće Deponija d.o.o  omogućila je vlasnicima otpadnih vozila u Podgorici da se putem web sajta www.deponija.me prijave i ugovore prodaju automobila koji nijesu u upotrebi, saopšteno je iz PG Biroa.

Ova novina umnogome će olakšati vlasniku vozila, da se elektronskim popunjavanjem podataka o vlasništvu, kao i samom automobilu, riješi otpadnog vozila i za to dobije nadoknadu u zavisnosti od stanja u kojem se automobil nalazi (da li se vozilo predaje u cjelosti ili su iz njega odstranjeni djelovi). Ovaj sistem otkupa vozila van upotrebe od strane našeg društva višestruko će koristiti i građanima i samom gradu. 

„Opšte je poznato da otpadna vozila često zauzimaju javne površine, dvorišta, privatne posjede i predstavljaju smetnju i vlasnicima i okolini. Osim toga, nelegalan otkup otpadnih vozila i auto-djelova česta je pojava, a skladištenje tih djelova je van svih propisanih ekoloških normi, pa će saradnjom sa našim Društvom  i prijavom putem naše web stranice, građani doprinijeti zaštiti životne sredine i njenom očuvanju za buduće generacije“, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Uzimajući u obzir činjenicu da iz takvog vozila često cure otrovne materije i tečnosti koje direktno zagađuju zemlju i vazduh, jasno je da je njihovo pravilno uklanjanje veoma važno za sredinu u kojoj živimo.

Budući da raspolaže savremenim i opremljenim Pogonom za tretman vozila van upotrebe „Deponija“ vrši pravilan i bezbjedan tretman ovakvih vozila. Nakon prijema i mjerenja automobila pristupa se eliminisanju svih tečnosti iz njega (antifriz i razna ulja) i njihovom pravilnom skladištenju u specijalizovane posude na posebno ograđenom i obezbijeđenom prostoru. Tek nakon toga, pristupa se procesu demontaže i rastavljanja vozila. Prijavom putem web sajta  www.deponija.me, vlasnik otpadnog vozila, osim lične dobiti i uštede vremena, čini  dobro za cjelokupnu zajednicu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još