Podgorica dobila prvi informativni panel za mjerenje brzine vozila

 Podgorica dobila prvi informativni panel za mjerenje brzine vozila

Foto: PG Biro

Gradski menadžer Marjan Junčaj zajedno sa predstavnicima firme AŽD Praha s.r.o. i ambasadorom  Češke republike u Crnoj Gori, danas je prisustvovao pokretanju rada prvog informativnog panela za mjerenje brzine vozila. Panel je zahvaljujući stručnoj podršci gradskog preduzeća Komunalne usluge i Sekretarijata za saobraćaj postavljen na samom ulazu u Podgoricu iz pravca Cetinja, odnosno na lokaciji gdje se spajaju saobraćajnica M3,3 i Bulevar 21.Maj.

Foto: PG Biro

Junčaj je zahvalio na vrijednoj donaciji Otakaru Kameniku direktoru firme AŽD Praha koja se bavi razvijanjem uređaja za bezbjedno funkcionisanje željezničkog i drumskog saobraćaja i zahvalio ambasadoru Češke republike Karelu Urbanu, na prisustvu.

On je naglasio da će uz pomoć informativnog panela vozači dobijati upozorenje, čime će se doprinijeti poštovanju pravila i većoj odgovornosti svih učesnika u saobraćaju, dodajući da ljudski život nema cijenu, te da moramo raditi na suzbijanju prekoračenja brzine koja je najčešće glavni uzrok saobraćajnih nezgoda. Informativni panel za mjerenje brzine kretanja vozila posjeduje i dodatni displej za slanje informacije vozaču za smanjenje brzine kretanja vozila, ukoliko ista prelazi ograničenje. 

Direktor kompanije AŽD Praha Otakar Kamenik je naglasio da će i u budućnosti biti partner Glavnom gradu kada je u pitanju razvoj koncepta „pametnog grada“ u Crnoj Gori, na kojem Podgorica kao njen glavni grad intenzivno radi. 

Iz Uprave Glavnog grada podsjećaju da se prvi projekat koji je označio početak poslovanja AŽD Praha  na polju drumskog saobraćaja, a u cilju dobre saradnje sa Glavnim gradom, odnosio na uspješnu ugradnju brojača biciklističkog saobraćaja u Podgorici, na mostu Blaža Jovanovića (2019).

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja