Počinje kampanja Kad pijem ne vozim

 Počinje kampanja Kad pijem ne vozim

Uprava policije

Kampanja „Kad pijem ne vozim“ počeće sjutra i trajaće do 31. avgusta, saopštili su iz Uprave policije (UP), navodeći da će kampanja pored preventivnog imati i represivni karakter.

Kako su kazali, preventivne aktivnosti obuhvataju emitovanje spota edukativnog sadržaja, postavljanje reklamnih sadržaja na bilborde pored frekventnih saobraćajnica i gostovanja u radio i televizijskim emisijama.

Navodi se da je pivara „Trebjesa“ donirala četiri alkometra i 3 hiljade osvježivača vazduha sa porukom kampanje, koje će službenici policije podijeliti vozačima prilikom redovnih kontrola saobraćaja.

Menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“ Natalija Đordan je kazala da donacijom alkometara žele da doprinesu masovnijem testiranju vozača, boljoj prevenciji i većoj sigurnosti u saobraćaju.

„Pivara je do sada ukupno 42 alkometra namijenila Upravi policije, doprinoseći i na taj način većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju“, kazala je Đordan.

Pored preventivnih aktivnosti, službenici saobraćajne policije svakodnevno će preduzimati i represivne aktivnosti – kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača, naročito vozača autobusa.

Iz UP su dodali da će službenici saobraćajne policije vrštiti pojačanu kontrolu sa posebnim osvrtom na popodnevne sate, kao i na lokacijama koje se nalaze u blizini noćnih klubova i posjećenijih ugostiteljskih objekata.

Uprava policije, zajedno sa Pivarom „Trebjesa“, već 13 godina realizuje kampanju čiji je cilj podizanje svijesti vozača i šire javnosti da alkohol i volan ne idu zajedno.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još