Počeo da radi kovid centar na Starom Aerodromu: Redovi kraći, zakazivanje telefonom…

 Počeo da radi kovid centar na Starom Aerodromu: Redovi kraći, zakazivanje telefonom…

Foto: Dzpg.me

Jutros u sedam sati počeo je da radi novi Kovid centar na Starom Aerodromu u Podgorici. Doktorka Aleksandra Šćekić kazala je u Jutarnjem programu TVCG da jutros nema gužve, da je broj pacijenata manji, redovi za čekanje su kraći.

U novom centru pacijenti mogu zakazati pregled pozivom na broj 020 22 77 22 gdje će porazgovarati i konsultovati se sa medicinskim osobljem.

“U Kovid centar mogu se javiti svi pacijenti koji imaju pozitivan test na koronavirus ili oni koji imaju tegobe i koji sumnjaju da su zaraženi, kao i oni sa negativnim testom koji i dalje imaju tegobe. Pacijenti iz Golubovaca i Tuzi koji imaju zakazane termine se u dogovoru sa svojim ljekarom mogu javiti na pregled regularno”, kazala je Šćekić, prenosi portal Javnog servisa.

Radno vrijeme je kao i u drugim kovid centrima od 7 do 21 sat.

“Imamo 15 ljekara koji rade, sedam dispečera, dva ljekara u prvoj, dva u drugoj smjeni, tako i na terenu”, objašnjava doktorka. 

Kaže da je broj pacijenata manji, redovi za čekanje su kraći.

Izabrani ljekari za odrasle koji su radili u DZ Stari Aerodrom su sada u DZ na Koniku, za djecu na Pobrežju, ginekologija je prebačena na Zlaticu, a radiologija i medicina rada se normalno odvija u DZ Stari Aerodrom

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još