Počela rekonstrukcija dijela Ulice Kralja Nikole

 Počela rekonstrukcija dijela Ulice Kralja Nikole

Foto: PG Biro

Ekipe gradskog preduzeća Putevi danas su počele da izvode radove na rekonstrukciji dijela Ulice Kralja Nikole, od raskrsnice sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, do raskrsnice sa Ulicama Bracana Bracanovića i Radosava Burića.

„Rekonstrukcija navedene saobraćajnice realizuje se zbog lošeg stanja kolovoza, kao i uskih trotoara i nedovoljno bezbjedne biciklističke staze koja predstavlja opasnost i rizik za pješake. Radovi obuhvataju sanaciju kolovoza, izdizanje slivničkih rešetki, ugradnju nove saobraćajne signalnizacije i novu biciklističku stazu,“ objasnili su iz „Puteva“

Zbog nepropisnog parkiranja koje često izaziva gužve i saobraćajni haos, desna kolovozna traka Ulice Kralja Nikole,  na potezu od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do raskrsnice sa ulicama Crnogorskih serdara i Bulevara Srđana Aleksića, biće  oslobođena za bicikliste  i odvojena od kolovoza zaštitnim stubićima.

Na ovaj način, Ulica Kralja Nikole dobiće potpuno novi izgled i biće mnogo funkcionalnija i bezbjednija za sve učesnike u saobraćaju, navodi se u saopštenju iz gradskog preduzeća Putevi.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još