Pet poslanika ima koronu, iskomplikovan izbor Vlade

 Pet poslanika ima koronu, iskomplikovan izbor Vlade

foto mina

U Crnoj Gori je od 81 pet poslanika pozitivno na virus Kovid-19, a kako postoji mogućnost da će ta brojka biti povećana do prvog narednog skupštinskog zasjedanja, traži se rješenje za bezbjedno održavanje sjednice, piše Dan.

Najveći problem je kako organizovati glasanje za sve poslanike podjednako, za one koji moraju biti u svojim domovima zbog izolacije, tako i one koji će biti u skupštinskim klupama, a da se ispoštuju sve zakonske i odredbe propisane Ustavom Crne Gore.

Prema saznanjima “Dana”, na sjutrašnjoj sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine biće razmatrane izmjene jednog člana skupštinskog poslovnika po hitnom postupku, kako bi se poslanicima koji su u izolaciji zbog virusa omogućilo pravo da glasaju.

Ukoliko se takvo rješenje ne bi pronašlo, proces formiranja Vlade bi bio zaustavljen, što nikome ne bi bilo u interesu, s obzirom da to pitanje predstavlja najvažniji posao od kad se 30. avgusta promijenila vlast u Crnoj Gori.

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića na kome će biti raspravljano o zahtjevu mandatara Zdravka Krivokapića da se zakaže sjednica parlamenta na kojoj će biti riječi o izboru nove vlade biće održan sjutra.

Sastanku će prisu-stvovati svi šefovi poslaničkih klubova novog saziva parlamenta

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja