Otvaranje objekata odgodili do petka

 Otvaranje objekata odgodili do petka

foto rtcg

Nakon skoro četiri sata razgovora sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem ugostitelji su odlučili da odgode otvaranje objekata do petka kada će NKT donijeti nove mjere koje bi trebalo da budu blaže.

I ugostitelji i predstavnici Vlade saglasni su da ugostitelji nijesu doprinijeli lošoj epidemiološkoji situaciju u Crnoj Gori.

„Ostali smo pri stavu da ćemo otvori objekte, ali da uz uvažavanje premijera Duška Markovića, to se prolongira, jer čekamo mjere koje su, kako nam je interno saopšteno, biti racionalnije i prihvatljivije za ugostitelja. Molim sve članove da budemo strpljivi”, poručio je Nikola Buzdovan iz Udruženje ugostitelja Budve.

Iz Udruženja ugostitelja Budve očekuje da se mjere jednako primjenjuju na sve ,i da je za njih prihvatljivo da objekti budu zatvoreni pod uslovom da im država pokrije troškove.

“Ako žele da zatvore čitavu Crnu Goru pristajemo na to, ali da nam država subvencioniše sve troškove, mi ne tražimo nikakvu zaradu. Ukoliko ne bude to prihvatljivo za nas, a to ćemo znati sjutra, ostajemo pri stavu da ugostiteljstvo neće samo biti zatvoreno, jer to nema efekta”, naveo je Buzdovan.

Privredna komora podržala je ugostitelje, pod uslovom da se nađe odgovarajući balans između žaštite zdravlja građana i opstanka privrednika i očuvanja radnih mjesta.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja