Optužen da je prodao maloljetnu kćerku za 5.000 eura

 Optužen da je prodao maloljetnu kćerku za 5.000 eura

Foto: FOS Media

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva kojom se S.Š. tereti za krivično djelo trgovina ljudima.

Naime, u optužnici koju potpisuje državni tužilac u VDT-u Podgorica Zoran Vučinić navodi se da je S.Š. za iznos od 5.000 eura prodao svoju kćerku radi zaključenja nedozvoljenog braka u Njemačkoj.

Inače, S.Š. je otac devetoro djece.

“Tokom prve polovine juna 2020. godine u Podgorici, silom i zloupotrebom odnosa zavisnosti, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka S.Š. je prodao svoju maloljetnu kćerku oštećenu S.T. na način što je za novčani iznos od 5.000 eura oštećenu prodao B.A. radi zaključenja nedozvoljenog braka sa njegovim sinom B.E.”, stoji u optužnici, pišu Dnevne novine.

Kako se dalje navodi, B.A. je iz Njemačke, gdje živi sa porodicom u gradu F., po prethodnom dogovoru i na njegovo traženje, posredstvom brata po ocu K.T. i njegove vanbračne supruge koji žive u Podgorici, u tu svrhu u dva navrata iz Njemačke u Podgoricu poslao novac u ukupnom iznosu od 5.000 eura.

“Da bi 14. juna 2020. godine okrivljeni u Podgorici, nakon prodaje oštećene kćerke S.T. organizovao vjeridbu sa porodicom B.E., ali je u njenoj prodaji spriječen od strane ovlašćenih službenika Uprave policije Odsijeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija, pri čemu je bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje”, navodi se u optužnici.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još