Optimalna rješenja za studente Univerziteta

 Optimalna rješenja za studente Univerziteta

Foto: UCG

Za sva pitanja koja se tiču studentske populacije tražiće se optimalna rješenja u korist studenata, poručeno je na sastanku predstavnika Studentskog parlamenta (SPUCG) sa ministarkom prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnom Bratić i rektorom Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimirom Božovićem.

Iz UCG su kazali da su povod sastanka bile izmjene Zakona o visokom obrazovanju, odnosno dio njih koji se tiče populacije studenata.

„Nakon konstruktivnog razgovora, zaključeno je da će se za sva pitanja tražiti optimalna rješenja u korist studenata, u datim uslovima“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, detaljno su razmotrene teme u vezi sa novim ispitnim rokovima, upisnom politikom na Univerzitetu, status i prava studenata master studija, uslovni upis studenata na specijalističke studije.

„Kao i specifičnosti u sprovođenju pravila kod pojedinih studijskih programa, studentskim kreditima, te osnivanje studentskog servisa na Univerzitetu za pronalaženje honorarnih poslova za studente UCG“, kaže se u saopštenju.

Iz UCG su rekli da su sastanku prisustvovali saradnici Bratić, Danilo Alagić i Dijana Vučković, kao i prorektori Univerziteta, Irena Orović, Sanja Peković i Veselin Mićanović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još