Oprezno u višim predjelima zbog mokrih puteva

 Oprezno u višim predjelima zbog mokrih puteva

Foto: FOS Media

U višim predjelima u Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, a vidljivost je smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su kazali da se u nižim predjelima saobraća uglavnom nesmetano i upozorili da su na putevima duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni.

U Crnoj Gori je do 1. aprila naredne godine obavezna upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica – Pljevlja, saobraćaj će za sve vrste vozila zbog rekonstrukcije biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Saobraćaj na putu Rožaje – Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od osam do 11 i od 13 do 16 sati.

Saobraćaj na regionalnom putu Pljevlja – Metaljka biće obustavljen od devet do 11 i od 14 do 16 sati zbog rekonstrukcije te saobraćajnice.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad – Podgorica na dionici od Komanskog mosta do skretanja za Marezu, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste motornih vozila od 11 do 13 sati.

Saobraćaj na putu M-3, na dionici tunel Budoš – Danilovgrad, zbog radova je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Zbog sanaciji nestabilne kosine na magagistralnom putu M-10 dionica Cetinje –Budva saobraćaj je u mjestu Zavala promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati .

Zbog zamjene užeta na dalekovodu u mjestu Markovići na dionici Cetinje-Budva, saobraćaj će biti obustavljan ne duže od 30 minuta, od sedam do 17 sati.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča – Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još