Oprez zbog vjetra i odrona

 Oprez zbog vjetra i odrona

Foto: FOS Media

U Crnoj Gori očekuju se nestabilne vremenske prilike sa mjestimično i obilnim padavinama, saopšteno je iz Auto moto saveza.

U nižim predjelima zabilježena je kiša, a u višim planinskim povremeno i mjestimično sniježne padavine.

Upozorava se na povremene udare vjetra i povećanu opasnost od odrona, a vozačima se savjetuje da voze oprezno i vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Zbog snijega i mećave obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na putu Šavnik – Žabljak.

Zbog odrona došlo je do prekida saobraćaja i na putu Plužine – Šćepan Polje.

U Crnoj Gori su od 15. novembra prošle do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Bandiće, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

U cilju zaštite stanovništva od koronavirusa zabranjen je putnički međugradski saobraćaj od petka od 22 sata do ponedjeljka do pet sati.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča – Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja