Oprez zbog mokrih puteva, vjetra i odrona

 Oprez zbog mokrih puteva, vjetra i odrona

Foto: FOS Media

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća saobraća po mokrim putevima i usporenije, saopšteno je iz Auto moto saveza.

U sjevernim predjelima tokom noći zabilježene su povremeno slabije sniježne padavine, a pažljivija vožnja savjetuje se preko prevoja, mostova i kroz tunele.

Upozorava se na jake udare vjetra i povećanu opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

U vremenskom periodu od 15.novembra 2020.godine do 1.aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu Podgorica – Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Marezu, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

U cilju zaštite stanovništva od koronavirusa zabranjen je putnički međugradski saobraćaj od petka od 22 sata do ponedjeljka do pet sati.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča – Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja