Oni su najbolji studenti Elektrotehničkog fakulteta za 2019/20. godinu

 Oni su najbolji studenti Elektrotehničkog fakulteta za 2019/20. godinu

foto ucg

Povodom Dana fakulteta, na osnovu odluke Vijeća, dodjeljene su novčane nagrade u iznosu od 500 eura za postignut uspjeh studentima na studijskim programima Elektronika, telekomunikacije i računari (ETR), Energetika i automatika (EA) i Primijenjeno računarstvo, na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Najbolji studenti za 2019/20. godinu su Danilo Petričević, student studijskog programa ETR (prosječna ocjena 10); Nikola Milić, student studijskog programa EA (prosječna ocjena 10) i Anja Mičetić, studentkinja studijskog programa Primijenjeno računarstvo (prosječna ocjena 10).

Novčane nagrade su obezbjeđene iz donacija kompanija Electro Group i Amplitudo, te Inženjerske komore Crne Gore.

Usljed vrlo složene epidemiološke situacije, Dan fakulteta je ove godine proslavljen bez prigodne svečanosti.

“Ovim putem želimo da promovišemo naše najbolje studente i da im uputimo čestike u ime kolektiva Elektrotehničkog fakulteta”, navode iz UCG.

Danilo Petričević je rođen je 10.05. 1998. godine na Cetinju. Osnovnu školu „Sutjeska“ završio je 2013., a Gimnaziju „Slobodan Škerović“ 2017. godine. Dobitnik je diplome „LUČA A“ i u osnovnoj i srednjoj školi. Elektrotehnički fakultet, smjer Elektronika, telekomunikacije i računari (ETR) upisao je 2017. godine.

U toku studija bio je dobitnik stipendije za najbolje studente Ministarstva prosvjete Crne Gore, kao i nagrade Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta za studijsku 2019/2020. godinu.

Bio je i polaznik prestižne studentske ljetnje škole u CERN-u, tokom ljeta 2020. godine.

Osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu je završio u junu 2020. godine, sa prosječnom ocjenom 10. Trenutno je student Master studija Elektronike na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

“Velika je čast, a ujedno i velika obaveza dobiti nagradu za najboljeg studenta ETR-a. Nadam se da će moj primjer biti uzor mojim kolegama, studentima koji su željni znanja, izučavanja i ulaganja u isto. Kolegama bih poručio da je znanje jedini kapital koji imamo i da ulaganjem u njega možemo biti samo na dobitku. Svako vrijeme nosi svoje izazove, a izazov koji je pred nama možemo i moramo iskoristiti na najbolji način, svakodnevnim sticanjem novih znanja. Takođe, potrebno je da na putu usavršavanja budemo uporni, istrajni i da pred sobom postavimo ciljeve koje ćemo slijediti čak i onda kada želimo odustati”, kazao je on.

Nikola Milić je student prve godine master studija na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, smjer Automatika i Industrijska elektrotehnika. Osnovnu i srednju školu je završio u Nikšiću sa odličnim uspjehom. Dobitnik je diplome „Luča A“.

“Elektrotehnički fakultet sam upisao iz ljubavi prema prirodnim naukama, a naročito prema matematici i fizici. Osnovne studije sam završio sa prosječnom ocjenom 10.00, što je iziskivalo mnogo truda, rada i odricanja. Tokom osnovnih studija sam shvatio da bavljenje elektrotehnikom, tj. bilo kojim vidom elektrotehnike u današnjem svijetu veliki izazov, ali i velika šansa za uspjeh, što mi je bila dodatna motivacija da konstantno napredujem i proširujem svoje znanje”, naveo je Milić

Kako je istakao, elektrotehnika je nauka koja oblikuje svijet kakav danas poznajemo i nastaviće da ga oblikuje u još većoj mjeri u budućnosti, što predstavlja dodatni podsticaj za mlade i perspektivne ljude da izaberu da se bave elektrotehnikom.

“Moja poruka za studente je da uče i rade vrijedno, da izdvoje svoje vrijeme kako za rad, tako i za druženje i da ne gube motivaciju ukoliko njihov trud ne bude vrednovan kada to najviše budu očekivali, već da budu strpljivi i svojim znanjem se izbore za svoje ciljeve“, kazao je Milić.

Anja Mičetić je rođena u Baru, 17.09.1993. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Ulcinju kao đak generacije. Dobitnik je diplome „Luča A“, kako u osnovnoj, tako i u srednjoj školi. Arhitektonski fakultet upisala je 2012. godine, a 2015. godine završila je osnovne i upisala specijalističke studije – smjer Urbanizam. Svoje akademsko obrazovanje nastavila je na Elektrotehničkom fakultetu 2017. godine – studijski program Studije primijenjenog računarstva. Osnovne studije završila je sa srednjom ocjenom „A“ (10.00).

Pored studija Primijenjenog računarstva, Anja Mičetić, trenutno privodi kraju specijalističke studije na Arhitektonskom fakultetu, gdje joj je do završetka ostao jedan ispit i specijalistički rad.

“Poručila bih studentima da znanje stečeno na fakultetu predstavlja odličnu osnovu za dalje učenje i usavršavanje na čemu bi, po mom mišljenju, trebalo neprekidno raditi. Smatram da je praktična primjena znanja izuzetno važna, što je donekle i bio razlog kojim sam se vodila pri odabiru studijskog programa. Takođe, moja poruka, kao nekog ko je prije upisa na Elektrotehnički fakultet gotovo imao jedan fakultet iza sebe, bila bi i da nikad nije kasno ili pogrešno da dopunimo svoja znanja i izaberemo čime želimo da se bavimo, a da pri tom ne zanemarimo svoja interesovanja ukoliko ih ima više, a nisu sušta suprotnost. Kad postoji volja, trud i predanost, sve se može postići“, navela je ona.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja