Odobren naučnoistraživački projekat Arhitektonskog fakulteta u okviru programa CG – Austrija za period 2021 – 2022.

 Odobren naučnoistraživački projekat Arhitektonskog fakulteta u okviru programa CG – Austrija za period 2021 – 2022.

Arhitektonski fakultet Foto Arhiva

Na Konkursu za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Vlade Crne Gore i Republike Austrije, a koji su raspisali Ministarstvo nauke Crne Gore i Agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanje Republike Austrije, odobren je za finansiranje naučnoistaživački projekat Arhitektonskog fakulteta u Podgorici Univerziteta Crne Gore.

Nakon završene evaluacije obje strane, te u skladu sa utvrđenim uslovima i prioritetima Konkursa, mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Austrije, odobrila je projekat „Austrougarska utvrđenja u Crnoj Gori – bivša Pomorska baza Kotor“ („Monarchical Fortifications in Montenegro – the Former Naval Base of Cattaro“).

„Projekat predstavlja interdisciplinarno istraživanje iz oblasti arhitekture, istorije i nauke o materijalima. Partnerske organizacije iz Austrije su Austrijska akademija nauka i Austrijski institut za arheologiju. Budući da je Arhitektonski fakultet u Podgorici veoma mlad, saradnja uključenih institucija daje mogućnost da se naglasi važnost ovog znanja i podijele najsavremenije metode i tehnike sa članovima crnogorskog i austrijskog tima.

Učesnici projekta sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici UCG su prof. dr Ilija Lalošević i saradnica u nastavi, doktorand Slađana Lazarević, dipl.ing.arh.

Planirani datum početka realizacije projekta je 01. januar 2021. godine, dok je datum završetka projekta 31. decembar 2022. godine“, saopšteno je iz Univerziteta CG.

U slučaju da zdravstvena situacija vezana za pandemiju COVID-19 ne bude dozvoljavala da projekat počne sa implementacijom 01. januara 2021. godine, produženje roka za implementaciju projekta regulisaće se aneksom.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja