Odbornici će na posebnoj sjednici Vukovića pitati o rekonstrukciji Trga

 Odbornici će na posebnoj sjednici Vukovića pitati o rekonstrukciji Trga

Foto: FOS Media

Posebna sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj će gradonačelnik i predstavnici organa i službi Glavnog grada davati odgovore na odbornička pitanja zakazana je za 17. decembar, piše Dan. 

Pitanje za gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića pripremio je Luka Rakčević, šef kluba odbornika URA. Njega zanima koliko je zaposlenih u organima lokalne uprave na današnji dan, a koliko ih je bilo 1. januara 2014. godine, te koliko njih je u stalnom radnom odnosu, koliko na određeno, a koliko ih je angažovano posredstvom agencija za obavljanje poslova za privremeno ustupanje zaposlenih.

Rakčevića zanima i koliko je lica zaposleno u preduzećima čiji je osnivač Skupština Glavnog grada na današnji dan, a koliko ih je bilo 1. januara 2014. godine, koliko se njih nalazi u stalnom radnom odnosu, koliko je zaposleno na određeno, a koliko angažovano posredstvom agencija za obavljanje poslova za privremeno ustupanje zaposlenih.

Rakčevića interesuje koliki je ukupan dug Glavnog grada, te koliko je finansijskih sredstava, koja su u periodu od 2014. godine do danas prebačena preduzećima iz gradskog budžeta, utrošeno za zarade zaposlenih u tim preduzećima.

Šefa kluba odbornika Demokrata Vladimira Čađenovića zanima da li je gradonačelnik tokom 2018. godine, na inicijativu predstavnika TC „Ražnatović”, razgovarao sa potencijalnim investitorima za zgradu Beko, te da li je u tim razgovorima obećavao p lanska rješenja za ovaj prostor. Čađenovića zanima i zbog čega nije došlo do saradnje između Glavnog grada i kompanija sa kojima su razgovarali.

Pitanje za gradonačelika ima i Miodrag Bešović, šef kluba odbornika Demokratskog fronta koji traži odgovor da li će se povući projekat rekonstrukcije Trga nezavisnosti nakon potpisivanja peticije građana Podgorice i kritike stručne javnosti.

Zbog čega se nije iskoristila donacija Glavnom gradu, vrijedna 300.000 eura, koja sadrži izradu studije izvodljivosti sa i dejnim rješenjem za izgradnju istočne tribine stadiona pod Goricom, pitaće Bogdan Božović, odbornik SNP-a.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još