„Od sukoba do prijateljstva“: Naredne sedmice onlajn radionice Udruženja Roditelji

 „Od sukoba do prijateljstva“: Naredne sedmice onlajn radionice Udruženja Roditelji

Foto: Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji i Igračkoteka i Razvojni centar organizuju naredne sedmice online radionicu u toku koje će djeca učiti kako konstruktivno riješiti probleme, njegujući svoje stavove i potrebe.

U srijedu, 18.novembra u 18 sati, putem Zoom platforme biće održana radionica pod nazivom Od sukoba do prijateljstva, namijenjena djeci uzrasta od pet do devet godina, saopšteno je iz ovog udruženja.

„Cilj radionice je da djeca nauče kako da svakodnevne “sitne” prepirke i nesuglasice riješe na što mirniji način. Njegujući i podržavajući svoje stavove i potrebe, a ujedno poštujući prava, potrebe i stavove drugih. Kroz aktivnosti kao što su razgovor, i aktivno slušanje sagovornika, djeca će dobiti alate za konstruktivno rešavanje sukoba i primjenu asertivne komunikacije. Osim toga, imaće priliku da kroz razgovor sa svojim vršnjacima razvijaju socijalizaciju i vještine komuniciranja“, navode u saopštenju dodajući da će radionicu voditi studentkinja psihologije Jelena Lacman, a biće realizovana putem online platforme Zoom.

„To znači da ga djeca mogu pratiti iz svojih domova, ali je važno da roditelji preuzmu ovu aplikaciju putem sledećeg linka: https://zoom.us/support/download. Mogu je instalirati i na računaru ili telefonu“, zaključeno je u saopštenju Udruženja Roditelji.

Svi roditelji za učešće svoju djecu mogu prijaviti najkasnije do srijede, 18 novembra.  do 15 sati, i to putem email-a igrackoteka@t-com.me, ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. Prijavljeni roditelji dobiće pozivnicu/link za praćenje predavanja.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još