Očišćeno korito rijeke Ribnice

 Očišćeno korito rijeke Ribnice

foto cistoca

Radnici gradske Čistoće, iako otežano u ovom periodu godine, prehodna tri dana uklanjali su otpad sa obala i iz korita rijeke Ribnice. Čišćenje je sprovođeno parcijalno, a potpuno je očišćen potez od Brijega Ćukovića do Doma zdravlja Nova Varoš. 
Sa navedenog prostora je tokom akcije, uklonjeno 110 vreća raznog komunalnog otpada, kao i određena količina kabastog otpada – ostaci starog namještaja, drvnog otpada i slično, a pored ovih poslova, ekipe Čistoće su uklanjale lišće sa šetališta od mosta Kapadžića do knjižare Karver, prostora oko knjižare, kao i prostora Sastavaka. 

„Nažalost, korito rijeke Ribnice i pored naših brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, i dalje nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada.
Podsjetićemo da smo, sa ciljem da se spriječi prodiranje otpada ka obali Morače – Sastavcima, u prethodnom periodu postavili dvije zaštitne barijere – ispod Tabačkog i ispod mosta Kapadžića.
Namjera nam je da svim ovim radnjama podstaknemo promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na za to predviđena mjesta, zajedno možemo sačuvati i ljepotu naših rijeka“, navodi se u saopštenju iz Čistoće.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja