Obnovljena spomen ploča igračima FK Budućnost i dio Njegoševe ulice u blizini gradskog stadiona

 Obnovljena spomen ploča igračima FK Budućnost i dio Njegoševe ulice u blizini gradskog stadiona

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas završene radove na rekonstrukciji dijela Njegoševe ulice, potez od Bulevara Ivana Crnojevića do kružnog toka kod JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć, saopšteno je iz Glavnog grada.

Nakon toga, gradonačelnik je obišao i obnovljenu spomen ploču koja je posvećena poginulim igračima i članovima  FK „Budućnost“.

Vuković je istakao da je Dan oslobođenja Podgorice uvijek prilika da se prisjetimo najvažnijih datuma u istoriji našeg grada i slavne tradicije antifašizma na koju smo do dana današnjeg ostali ponosni.

„Tradicija antifašizma predstavlja temelj građanskog, multietničkog društva kojim se naš grad tradicionalno ponosi, tako da smo ove godine odabrali da dan grada obilježimo i tako što ćemo nakon što je naš stručni tim iz Muzeja i galerija odradio restauraciju, vratiti na mjesto na kojem je originalno stajala ploču posvećenu igračima FK „Budućnost“ koji su položili svoje živote za slobodu u Drugom svjetskom radu“, istakao je Vuković, naglasivši da Budućnost  predstavlja ponos grada i da se na ovaj način prisjećamo onih koji su nas zadužili, koji su nam pokazali put i poručio da smo ponosni na antifašističku tradiciju koja je vezana uz slavno ime Budućnosti i naše Podgorice.  

„Vrlo smo ponosni na tu tradiciju, vrlo smo ponosni što naš najveći i najznačajniji sportski kolektiv ima upravo takvu istoriju, takvu tradiciju i zato smo veoma zadovoljni što danas a u susret velikom jubileju-proslavi stogodišnjice od formiranja kluba možemo da kažemo da je on finansijski stabilan i izuzetno uspješan“, istakao je gradonačelnik Podgorice.

Direktor gradskog preduzeća ‘’Putevi’’ Radenko Bulatović  istakao je da je u proteklih 10 dana saniran krak Njegoševe ulice za šta je izdvojeno oko 55.000 eura.

‘’Završili smo sanaciju dijela Njegoševe ulice, površine 1.000 m2 asfaltnog sloja, uklonili smo oštećeni asfaltni kolovoz, pripremili podlogu za asfaltiranje, rekonstruisali slivničke rešetke, završili habajući sloj, nakon toga iscrtali horizonatalnu signalizaciju. Na ovom potezu smo sanirali 700 m2 trotoara, a važno je naglasiti da će saobraćaj u ovom dijelu ulice biti jednosmjeran“, zaključio je Bulatović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja