O smjeni Leposavića nakon izbora u Herceg Novom

 O smjeni Leposavića nakon izbora u Herceg Novom

Foto: Gov.me/S. Matić

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će biti održana rasprava o smjeni ministra ljudskih i manjinskih prava biće održana tek poslije lokalnih izbora u Herceg Novom, saznaje Pobjeda.

Izvor lista iz parlamentarne većine saopštio je da među strankama vladajuće koalicije postoji neformalni konsenzus da se o tome raspravlja nakon 9. maja.

„S obzirom na to da bi rasprava mogla naškoditi pojedinim političkim subjektima iz većine u jeku predizborne kampanje u Herceg Novom neće se žuriti sa zakazivanjem, odnosno dogovorom na Kolegijumu“, rekao je izvor Pobjede.

Zahtjev za smjenu Leposavića, koji je već dva puta odbio da podnese ostavku, Krivokapić je Skupštini podnio 6. aprila i prvi rok za zakazivanje po Poslovniku je istekao juče.

I šef poslaničkog kluba DPS-a i LP-a Danijel Živković smatra da neće biti sjednice parlamenta prije lokalnih izbora u Novom.

„Malo je vjerovatno da sjednica Skupštine, na kojoj će se razmatrati pitanje smjene ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, bude održana prije lokalnih izbora u Herceg Novom koji su zakazani za 9. maj“, kazao je za Pobjedu Živković.

Datum te sjednice zavisiće od, kako je Živković objasnio, ishoda dogovora predsjednika parlamenta i poslaničkih klubova na Kolegijumu predsjednika Skupštine, koji još nije zakazan.

„Ne vjerujem da će ta sjednica biti održana prije izbora u Herceg Novom“, rekao je Živković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još