Novogodišnji paketići za djecu u Dnevnom centru

 Novogodišnji paketići za djecu u Dnevnom centru

Foto: PG Biro

Sekretar sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić i predstavnici Centra za prava djeteta Crne Gore uručili su novogodišnje paketiće JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Podgorici, a na inicijativu djece koja su korisnici različitih programa u Centru organizovao je novogodišnje ukrašavanje dvorišnog prostora ove javne ustanove.

Akcija u zajednici je realizovana kroz projekat Centar za podršku djeci i porodici koji je podržan kroz IPA II zajednički program za Crnu Goru i EU, a odnosi se na zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se sprovodi posredstvom Direktorata za finasiranje i ugovaranje EU pomoći i Direkcije za programiranje i implementaciju EU fondova Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

“Djeca su kroz ovu akciju pokazala posebnu senzibilnost i posvećenost vršnjacima, pokazala su da je ovo vrijeme darivanja, prijateljstva i jednakosti. Potrudili su se da djeca Dnevnog centra uživaju u novogodišnjim kreacijama koju su za njih pripremili sa posebnom pažnjom i ljubavlju”, navode iz PG Biroa.

Akcija je realizovana u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, te je izostalo zajedničko druženje djece iz Centra za prava djeteta sa djecom JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju-Podgorica.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja