Novo dječje igralište na Vrelima

 Novo dječje igralište na Vrelima

foto pg biro

Završeni su radovi na izgradnji dječjeg igrališta na Vrelima Ribničkim, što će poboljšati kvalitet života za mališane u ovom dijelu grada.

Na podlozi od tartana ugrađena je dupla ljuljaška, njihalica i tobogan sa kulom.

Prostor je oplemenjen sadnicama drveća, a ugrađen je i novi parkovski mobilijar. U cilju povećanja stepena bezbjednosti djece, ali i očuvanja mobilijara, i ovo dječije igralište je ograđeno zaštitnom ogradom.

„Sredstva za opremanje dječjeg igrališta obezbijeđena su jednim dijelom kroz program ROMACTED, zajedničku inicijativu Evropske komisije i Savjeta Evrope, koji se implementira na području Zapadnog Balkana, a Glavni grad Podgorica će posredstvom Sekretarijata za socijalno staranje opredijeliti još 1.500 eura za dodatno uređenje ovog prostora“, saopštio je PG Biro.

Predstavnik Savjeta Evrope, Alessandro Botte, rekao je da je ovo jedan od načina da se odgovori trenutnoj situaciji sa koronavirusom.

PG Biro napominje da je ovo 13. dječje igralište čiju je izgradnju realizovalo “Zelenilo” d.o.o. Podgorica, a kako je socijalna inkluzija djece jedan od prioriteta ove gradske uprave, u narednom periodu nastaviće se sa aktivnostima na obezbjeđivanju boljih uslova za život u Glavnom gradu, sa akcentom na najmlađe.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još