Nova kanalizaciona mreža u Lovćenskoj i u dijelu Ulice Vukosava Božovića

 Nova kanalizaciona mreža u Lovćenskoj i u dijelu Ulice Vukosava Božovića

Foto: Vodovod i kanalizacija

Vodovod i kanalizacija doo izgradilo je novu kanalizaciju u Lovćenskoj ulici na Zlatici i dijelu Ulice Vukosava Božovića u Murtovini na koju će se priključiti oko 100 domaćinstava. Namjera je da se što većem broju domaćinstava na teritoriji Podgorice omogući da se priključi na mrežu fekalne kanalizacije, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

“U dijelu ulice Ulice Vukosava Božovića izgrađeno je 200 metara nove fekalne kanalizacije koji će omogućiti priključenje na mrežu nekih 30 do 40 domaćinstava. Vrijednost ovih radova iznosi oko 20.000 eura, a ukoliko vremenske prilike to dozvole, njihova finalizacija bi se mogla očekivati do kraja godine”, dodaju u saopštenju.

Kako dodaju, u Lovćenskoj ulici je realizovan projekat izgradnje fekalne kanalizacije. Prvi segment u dužini od 250 metara sa bočnim kracima je obuhvaćen projektom odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, dok se drugi odnosi na preostali dio ulice u dužini od oko 180 metara.

“Vrijednost radova drugog segmenta je oko 25.000 eura. U toku je izvođenje priključaka za domaćinstva nakon čega će biti izvršeno asfaltiranje predmetne saobraćajnice. Oba segmenta podrazumijevaju izgradnju 430 metara mreže fekalne kanalizacije za otprilike 60 domaćinstava”, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja