Nikolić: Božovićevi postupci ga diskfalifikuju kao ambadasodora

 Nikolić: Božovićevi postupci ga diskfalifikuju kao ambadasodora

foto screeenshot youtube

Neprimjerene političke izjave i tumačenje istorije amabasodara Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića diskvalifikuju ga kao diplomatu, a karakterišu kao jednog od onih koji imaju ambicije da mešetare po Crnoj Gori, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Portparol DPS-a Miloš Nikolić naveo je da Božović svojim izjavama i postupcima u kontinuitetu pokušavao da omalovaži državu Crnu Goru.

“Njegove neprimjerene političke izjave, ocjene, ponašanje, tumačenje istorije poput ovog najnovijeg diskvalifikuju ga kao diplomatu, a karakterišu kao još jednog od onih koji imaju ambicije da mešatare po Crnoj Gori”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, “bahatost Božovića u toj namjeri”, posebno je izražena nakon završetka parlamentarih izbora-

“Očigledno je da se ovaj rođeni Nikšićanin, očekivano, dokazivao tamo gdje treba, pa je taj posao rovarenja – želimo da vjerujemo – radio u velikoj mjeri i na svoju ruku, van instrukcija ministarstva koje mu je poslodavac”, naveo je Nikolić.

Tu pretpostavku, kako je rekao, baziraju na činjenici da je prethodni ambasador Srbije, zastupao stavove svoje države, sa kojima se često nijesu slagali, ali su svi njegovi postupci bili u skladu sa ustaljenom diplomatskom praksom.

Nikolić je rekao da takav epilog Božovićeve misije, nikoga ne treba da iznenadi.

“Svim dušebrižnicima, od političara Demokratskog fronta, preko sveštenika do raznih drugih, poručujemo da ne postoji suverena država koja bi tolerisala da joj ambasador jedne države pokazuje neskrivene, a ničim opravdane ambicije gubernatora, poput onih koje je svojim ponašanjem demonstrirao Božović”, kazao je Nikolić.

On je rekao da mandatar i predstavnici nove skupštinske većine nijesu osudili ponašanje Božovića već, kako je naveo, svojim izjavama dodatno promovišu takvo ponašanje prema državi koju treba da predstavljaju i čije interese treba štite.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja