Najmanje jedan potpredsjednik Skupštine biće iz opozicije

 Najmanje jedan potpredsjednik Skupštine biće iz opozicije

Foto: Skupština Crne Gore

Danas je održana Druga sjednica Radne grupe za izradu izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine Crne Gore.

U okviru ove sjednice razmatrani su pristigli predlozi i sugestije za izmjene i dopune Poslovnika Skupštine Crne Gore koje su, shodno zaključcima sa Prve sjednice, dostavili klubovi poslanika i sekretarijati odbora.

Najmanje jedan potpredsjednik parlamenta biće iz opozicije, kazao je predsjednik Radne grupe za izmjene i dopune Poslovnika Skupštine, Momo Koprivica.

On je nakon sjednice Radne grupe rekao da su danas otvorena brojna pitanja, da oko nekih ne postoji saglasnost, dok oko nekih postoji djelimična, na nivou parlamentarne većine.

“Postoji opšta saglasnost da grupe birača koje steknu parlamentarni status preko izbornih lista imaju pravo na obrazovanje kluba”, rekao je Koprivica agenciji MINA.

On je kazao da je definisano da najmanje jedan potpredsjednik Skupštine bude iz reda opozicije.

Koprivica je rekao da su skoro svi poslanički klubovi dostavili predloge za izmjenu Poslovnika, i da su predloge i sugestije dostavili svi sekretarijati radnih tijela Skupštine.

“Sekretari radnih tijela Skupštine su naglasili da je ovo prvi put da se jedna radna grupa koja se bavi izmjenama i dopunama obrati stručnim licima iz Sekretarijata odbora da iznesu svoja mišljena i viđenja i predlože odgovorajuće sugestije”, rekao je Koprivica.

Takođe, diskutovano je i o pojedinim uporednim rješenjima koja se odnose na poslovnička pitanja, a koja bi se mogla primijeniti u parlamentarnoj praksi Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja