Nagrađeno 18 najboljih studenata Univerziteta Crne Gore

 Nagrađeno 18 najboljih studenata Univerziteta Crne Gore

Foto: UCG

Rektor Univerziteta Crne Gore UCG Danilo Nikolić danas je dodijelio nagrade za 18 studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za 2020/21. godinu, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

On je tom prilikom podsjetio da UCG od svog osnivanja ima ambiciozan zadatak da crnogorsko društvo učini bogatijim i odgovornijim u obrazovnom, naučnom i kulturnom smislu.

“Konstantno nastojimo da se usavršavamo i napredujemo, da ulažemo značajna sredstva u naučno-obrazovnu infrastrukturu i kadrovske resurse, da usvajamo nova iskustva i znanja kroz međunarodnu saradnju i mobilnost, da se uspješno pozicioniramo u evropskom i svjetskom prostoru visokog obrazovanja, nauke i inovacija”, istakao je Nikolić.

Kako je rekao, nagrade su skromna priznanja za sav uloženi trud, dugodišnju posvećenost i strogu samodisciplinu ali i dugo očekivane potvrde upornosti, istrajnosti i odgovornosti kao i dodatni podsticaj za kontinuitet i kvalitet u daljem radu i stvaralaštvu.

“Zato smo tu, da nagradama koje danas dodjeljujemo, zasluženo istaknemo najbolje i najvrednije studente. Da pokažemo da se znanje, trud i rad prepoznaju, cijene i nagrađuju. Da studente, buduće akadamske građane i društveno odgovorne pojedince, inspirišemo na nove poduhvate koje će savladati, na nove granice koje će pomjeriti i na nove ideje koje će ostvariti”, rekao je Nikolić.

Ovogodišnji laureati su Petar Stijepović, student Ekonomskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 10.00, Marko Milikić, student Fakulteta političkih nauka sa prosječnom ocjenom 10.00, Agnija Mrkaić, studentkinja Fakulteta za turizam i hotelijersvo sa prosječnom ocjenom 10.00, Dženisa Mujević, studentkinja Filološkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 10.00, Bojana Šolaja, studentkinja Filozofskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 10.00, Diko Jevremović, student Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 10.00, Marija Došljak, studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.97, Jovan Miljanić, student Mašinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.90, Nina Perišić, studentkinja Pravnog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.86, Ana Ivanović, studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti sa prosječnom ocjenom 9.83, Lolita Mikhailova, studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti sa prosječnom ocjenom 9.82, Iliana Bakmaz, studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor sa prosječnom ocjenom 9.80, Amanda Dibra, studentkinja Biotehničkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.76, Gled Bednyakov, student Muzičke akademije sa proječnom ocjenom 9.70, Nemanja Radonjić, student Metalurško-tehnološkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.48, Danilo Planinić, student Elektrotehničkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.47, Olivera Mirković, studentkinja Arhitektonskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.47, Sanja Maslar, studentkinja Građevinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.27.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja