„Nadležni hitno da zaustave posipanje otrova u Podgorici“

 „Nadležni hitno da zaustave posipanje otrova u Podgorici“

Foto Prijatelji životinja Podgorica

Direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica, Dragoje Vlahović, pozvao je nadležne da hitno preuzmu sve mjere i zaustave trovanje životinja na ulicama Glavnog grada. Istakao je, da će ovoga puta odgovorni morati da snosi zakonske sankcije. Zahtijeva od gradskog preduzeća „Čistoća“ da momentalno angažuje sve svoje terenske radnike, kako bi otrov sa javnih površina već koliko sjutra bio uklonjen.

“Nevladinoj organizaciji „Prijatelji životinja Podgorica“ u prethodnom periodu se obratio veliki broj građana Podgorice, koji su uznemireni zbog masovnog posipanja otrova na javnim površinama u našem gradu, a sve sa ciljem trovanja pasa i mačaka. Kao rezultat ovog nepočinstva imamo veliki broj otrovanih i uginulih životinja“, kazao je Vlahović.

Pozvao je nadležne da hitno preduzmu sve mjere i zaustave trovanje životinja.

“Ko god da stoji iza ovog nepočinstva, upozoravamo ga da prestane sa tim, jer ne samo što na ovaj način dovodi u opasnost životinje, već i ljude, prevashodno djecu koja se igraju na javnim površinama, na kojima je otrov posut“, smatra on.

Naglasio je da kao i do sada, vrijeme će pokazati ko stoji iza svega, a da će ovoga puta taj neko morati da snosi zakonske sankcije.

“I na samom kraju, zahtijevamo od gradskog preduzeća „Čistoća“ da momentalno angažuje sve svoje terenske radnike, kako bi otrov sa javnih površina već koliko sjutra bio uklonjen“, zaključio je Vlahović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još