Na Koniku održana edukativna radionica o značaju vakcinacije

 Na Koniku održana edukativna radionica o značaju vakcinacije

Foto: PG Biro

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada i Komisija za unapređenje i zaštitu zdravlja građana na teritoriji Podgorice, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore,  danas su, uz poštovanje epidemioloških mjera, na Koniku održali edukativnu radionicu posvećenu značaju vakcinacije.

Koordinator komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana, dr Nebojša Kavarić govorio je o virusu COVID 19, značaju vakcinacije i odgovarao na sva pitanja za koja su stanovnici ovog dijela Podgorice iskazali interesovanje. 

 „Kad je u pitanju COVID vakcinacija, želja za takvim informacijama je uvijek velika. Trudili smo se da razjasnimo sve, da objasnimo značaj vakcinacije i da pokrenemo samoedukaciju, kako bi se svim žiteljima kampa objasnile sve dileme, od djece do trudnica, odraslih, sa ciljem što većeg obuhvata“, istakao je Kavarić. On je izrazio posebno zadovoljstvo što su se žitelji kampa na Koniku bez obzira na aktuelni ramazanski post u velikom broju odazvali pozivu da se informišu o vakcinaciji. „Očuvanje zdravlja je, da kažem, sveta stvar, i oni su smatrali da je neophodno da dođu i iskreno se nadam velikom odzivu građana iz kampa Koniku na vakcinaciju“, zaključio je Kavarić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još