Na Božaju zaplijenjeno oko 2 tone marihuane

 Na Božaju zaplijenjeno oko 2 tone marihuane

zaplijenjena marihuana na Božaju

Službenici Uprave carina i Uprave policije su realizovali zajedničku akciju, sprovođenu u periodu od više mjeseci, usmjerena ka presijecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope.

„Na granični prelaz Božaj je danas 3. novembra, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzintna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama Zapadne Evrope. Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko 2 tone. O događaju je obaviješten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se E.C.liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga,“ navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije

Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko 2 tone marihuane ka Zapadnoj Evropi. U saopštenju ističu da je u toku dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još