MVP: Vlahović po ko zna koji put prekršio Zakon o vanjskim poslovima

 MVP: Vlahović po ko zna koji put prekršio Zakon o vanjskim poslovima

Foto: MVP

Crnogorska javnost još jednom je danas svjedočila istupu opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića, na način što je jedan dnevni list objavio njegovu prepisku koja je poslata sa službenog maila Ministarstva vanjskih poslova, a koju je adresirao na crnogorske diplomate, saopšteno je iz MVP.

„Po ko zna koji put, ambasador Vlahović, u neobuzdanoj ambiciji, da se „obračuna“ sa MVP pred crnogorskom javnošću, prekršio je Zakon o vanjskim poslovima i pokušao da naruši ugled institucije i profesije. Ne mireći se sa činjenicom da je opozvan i zanemarujući činjenicu da u njegovom radnom dosijeu postoje četiri disciplinska postupka zbog teže povrede službene dužnosti, ambasador Vlahović pokušava na sve moguće načine da vrijeđa, omalovažava i drži lekcije u perfidnom i populističkom maniru. Pod plaštom crnogorskog patriote koji brani Crnu Goru, u ovoj predstavi za javnost prevashodno stavlja lični interes ispred interesa institucije i države. Osnovni zadatak diplomate je zastupanje državnih interesa u inostranstvu, te sljedstveno tome, treba i mora biti osoba koja će u svakom trenutku, bez obzira na lični stav i društveno, ideološko i političko opredjeljenje, dostojanstveno zastupati interese svoje države, sa najvišim moralnim principima i etikom, te poštovati pravila u zemlji prijema“, navode iz MVP u saopštenju.

Ističu da je Ministarstvo vanjskih poslova na ovaj način „samo“ dobilo dodatnu argumentaciju za njegov opoziv, kao i za okončanje trećeg i četvrtog disciplinskog postupka.

„Gospodin Vlahović buduće bitke neće voditi pod krovom Ministarstva vanjskih poslova, već, vjerovatno, u svom maniru, na bombastičnim naslovnicama, kako i priliči njegovom „diplomatskom“ temperamentu.

Razumijemo interesovanje javnosti za aktuelne teme iz domena Ministarstva vanjskih poslova, kao i slobodu medija, ali takođe ukazujemo na delikatnost objavljivanja službene prepiske institucija. Pitanjem curenja informacija u narednom periodu pozabaviće se nadležne institucije“, zaključuju iz MVP.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja