Mještani Rijeke Crnojevića u strahu: Voda će nam prodrijeti u kuće

 Mještani Rijeke Crnojevića u strahu: Voda će nam prodrijeti u kuće

Foto: FOS Media

Mještani Rijeke Crnojevića u strahu su od poplava jer je, kako tvrde, vodostaj rijeke od sinoć porastao za još 20 centimetara, pa se plaše da će im voda poplaviti kuće.

Mještani koji žive u dvospratnicama se snalaze pa nose namještaj i stvari sa donjih spratova na gornje. Takođe je i šetalište na ovom atraktivnom turističkom mjestu potopljeno.

Osim toga, vlasnici restorana su u velikom problemu jer su već dva ugostiteljska objekta poplavljena, a u ostalima je voda došla do balkona, prenosi FOS. 

Foto: FOS media 

Vodostaj rijeke je toliko porastao da je rijeka potopila skoro polovinu čuvenog Danilovog mosta. 

Foto: FOS media

„Strahujemo da će voda danas poplaviti kuće pored šetališta. Baš je kritična situacija. Ispod terasa već ulazi voda, a vrlo vjerovatno da će preplaviti i prilazni put. Ne smijemo ni razmišljati šta će se desiti ako dođe do pucanja brane na Drimu u Albaniji“, kazao je mještanin Rijeke Crnojevića za FOS. 

Mještani Rijeke Crnojevića su, doduše nerado, naučili da žive sa poplavama. Slična situacija zadesila ih je i prije tri godine.

„Samo se plašimo  da nas ne dočeka teže stanje od poplava iz 2010. godine kada je ovdje bila totalna katastrofa“, dodaje mještanin. 

Foto: FOS media
Foto: FOS media
Foto: FOS media
Foto: FOS media
Foto: FOS media

Služba zaštite Cetinje: Voda poplavila garaže i pomoćne objekte, ali nema mjesta panici

Iz Službe zaštite i spašavanja Cetinje kazali su FOS-u da su obišli danas Rijeku Crnojevića, ali poručuju da ne treba paničiti. 

„Voda jeste prodrla u pomoćne objekte i garaže, poplavljena su dva restorana ali nije toliko kritična situacija. Obišli smo teren i stalno ćemo pratiti situaciju, a evo vrijeme nam ide na ruku. Danas je bez padavina, lijepo je vrijeme tako da smo sigurni da će se situacija poboljšati“, istakli su iz Službe. 

Foto: FOS media

Zbog obimnih padavina kritično je i u Zetskoj ravnici i na Žabljaku Crnojevića. 

U Ulcinju su poplavljeni putevi u selu Lisna i Bori, a juče se obrušio dio zida u Starom gradu. Opštinski tim za vanredne situacije u Ulcinju bi danas trebao da se sastane. 

U Baru se juče aktiviralo klizište u naselju Dobre vode, pa je lokalni put zatvoren za saobraćaj, a jaka kiša napravila je problem i u Budvi, gdje su ulice sinoć bile poplavljene. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja