Miodrag Lekić na čelu DEMOS-a, Neđeljko Rudović potpredsjednik

 Miodrag Lekić na čelu DEMOS-a, Neđeljko Rudović potpredsjednik

Foto: FOS Media

Za predsjednika DEMOS-a danas je izabran Miodrag Lekić većinom glasova, uz jedan glas protiv i jedan uzdržan.

U nastavku Skupštine održana je sjednica novoizabranog Glavnog odbora na kojoj su za potpredsjednike stranke izabrani Radovan Asanović, Ksenija Milović i Neđeljko Rudović.

Kako je saopšteno, na sjednici su usvojene izmjene Statuta stranke i Politička deklaracija.

“Razmatrajući Izvještaj o radu i smjernice daljeg djelovanja stranke zaključeno je da DEMOS ostaje u svom radu ozbiljna, demokratska, moderna, evropska, reformska stranka centra čiji je glavni cilj stvaranje društvenih uslova za bolji i pravedniji život naših građana”, sapšteno je iz DEMOS-a.

Na Skupštini je takođe zaključeno da je Crnoj Gori potreban ozbiljan politički i kulturni dijalog koji bi doveo do šireg konsenzusa o temeljnim vrijednostima u crnogorskom društvu.

“U usvojenoj Političkoj deklaraciji je istaknuto da u predstojećem vremenu bremenitom mnogim izazovima neće izostati doprinos DEMOS-a izgrađivanju sistema demokratske, ekonomske, kulturne emancipacije Crne Gore kao i zajedničkog imenitelja našeg državnog identiteta i kulturnog jedinstva građana”, dodaje se u saopštenju

Na istoj sjednici izabrano je novo Predsjedništvo stranke u kojem jednu polovinu čine žene.

“Na Skupštini je prihvaćen predlog Predsjednika stranke da se sljedeća sjednica Skupštine održi za dvije godine kada će se steći uslovi za njeno održavanje u normalizovanim uslovima. Skupština DEMOS-a protekla je na bazi uspješnih tehničkih povezivanja koje su omogućile efikasan rad i demokratsko odlučivanje”, dodaje se u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još