Ministarstvo zdravlja: Nesebična pomoć EU Crnoj Gori i u vrijeme pandemije

 Ministarstvo zdravlja: Nesebična pomoć EU Crnoj Gori i u vrijeme pandemije

Foto: Ministarstvo zdravlja

Evropska unija i u vrijeme pandemije izazvane virusom Covid 19, pružila je Crnoj Gori veliku finansijsku podršku, kako bi se ublažili ekonomski i društveni efekti krize izazvane koronavirusom, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović i šefice Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oane Kristine Pope, sa saradnicima.

Ministarka Borovinić Bojović još jednom je izrazila veliku zahvalnost Delegaciji EU na nesebičnoj pomoći u borbi protiv pandemije izazvane virosom Covid 19, koja je doprinijela podizanju kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite inficiranim pacijentima.

Ona je upoznala šeficu Delegacije sa budućim aktivnostima i inovativnim programima, koji će se u narednom periodu sprovoditi na svim niovima zdravstvene zaštite, kako bi se što efikasnije izborili sa virusom Covid 19, ali i ostvarili bolju kriznu komunikaciju sa građanima. Takođe, ministarka zdravlja govorila je i o aktivnostima koje se sprovode u cilju obezbjeđivanja kvalitetne, bezbjedne i efikasne vakcine protiv korona virusa.

Ambasadorka Popa je saopštila da je Evropska unija, od izbijanja pandemije korona virusa do danas, obezbijedila Crnoj Gori bespovratnu finansijsku pomoć u vrijednosti od 53 miliona eura, kao i dodatnih 60 miliona eura izuzetno povoljnih kreditnih sredstava.

Ova izdašna finansijska pomoć EU, pojasnila je ambasadorka, namijenjena je prije svega unapređenju zdravstvenih usluga, ali i kao pomoć sektorima i pojedincima koji su najviše pogođeni krizom. Ambasadorka Popa je takođe podsjetila da će dio bespovratne finansijske pomoći EU biti usmjeren na izgradnju dvije nove bolnice, za infektivne bolesti i dermatovenerologiju, u okviru Kliničkog centra Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja