Minić rame uz rame s najuspješnijim mladim liderima Evrope (FOTO)

 Minić rame uz rame s najuspješnijim mladim liderima Evrope (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Da se snovi ostvaruju ukoliko ste im istinski posvećeni, pokazuje i primjer Bojane Minić iz Podgorice. Godina 2020. koja je po mnogo čemu bila izazovna i nesvakidašnja, njoj je donijela lijepe stvari i završila se na najbolji mogući način kada je u pitanju karijera. Naime, našla se među najuspješnijim liderima Evrope i dobitnica je prestižnog Business Elite’s priznanja „Under 30“.

Ova nagrada se dodjeljuje mladim liderima i preduzetnicima koji u trenutku nominacije nijesu stariji od 30 godina, a prepoznati su kao globalni vizionari i inovatori. Oni, baš poput naše sagovornice koja se sa samo 29 godina već može pohvaliti brojnim poslovnim dostignućima, inspirišu druge i posvećeni su doprinosu zajednice u svojoj zemlji.

Kratka biografija

Po završetku studija prava, Minić se specijalizovala za korporativno pravo, te posebno za investicije i migraciju. Usavršavala se u Italiji i Austriji, a nedavno je položila i međunarodni ispit te postala sertifikovani savjetnik za investicije imigraciju pri Investment Migration Council-u čije je sjedište u Ženevi. Tokom studija obavljala je praksu u marini Porto Montenegro, potom i za americku konsultantsku kompaniju 1040 abroad. Po zavrsetku studija radi za investitora Romy Hawatt-a (Riana Grupa). Dvije godine nakon toga, angažovana je za međunarodnu biznis savjetodavnu kompaniju Eurofast Global na poziciji menadžerke za globalni strateški razvoj.

Taj period karakteriše i kao prekretnicu jer je dobila priliku da vodi tim iz 22 zemlje, da govori na međunarodnim konferencijama, da joj tekstovi osvanu u internacionalnim biznis medijima. Nakon sjajnog iskustva, karijeru nastavlja u međunarodnoj biznis savjetodavnoj kompaniji Rufil Consulting takođe na poziciji menadžerke za biznis razvoj. Osnovala je kompaniju Lifestyle Group i partner je u Capital Investors-u, a OMSA (Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu) takođe nastaje zahvaljujući ovoj mladoj liderki.

Foto: Privatna arhiva

Nagrada kao motivacija za dalji razvoj

U razgovoru za FOS Minić ne krije da joj nagrada i te kako znači. Prestižno „Under 30“ priznanje za nju ima višestruki značaj.

„Prvenstveno ona je priznanje mog dosadašnjeg rada i truda van granica Crne Gore. Zatim, ona je i nagrada mojoj porodici i prijateljima koji mi konstantno pružaju podršku. I na kraju, ova nagrada je definitivno motivacija za dalji lični i profesionalni razvoj“, kaže sagovornica FOS-a ističući da ova, baš kao i brojne druge nagrade, sa sobom nosi poseban osjećaj ali i emociju.

„Čini mi se da je moja prva reakcija na informaciju koju sam prošle godine dobila od strane Business Elite Akademije da sam nominovana, bila nekako skroz zbunjujuća, osjećanja su bila izmiješana ali…krajnji rezultat je bio da sam shvatila da sam učinila suštinski korak dalje u svom karijernom opredjeljenju, te da sam danas dosta zrelija i spremnija da se upustim u izazove koji me očekuju. Inače, na pravi doživljaj i emocije svečanog prijema nagrade se još uvijek pripremam, jer je formalna dodjela i inauguracija trebalo da bude održana ove godine u Budimpešti, ali je zbog trenutne situacije sa globalnom pandemijom događaj odgođen za narednu godinu.“

Da bi neko bio uspješan u oblasti u kojoj djeluje prvenstveno, pojašnjava Minić, mora da ima ogromnu ljubav prema odabranoj profesiji. Pasija prema zanimanju nesumnjivo je nešto što čovjeka motiviše i vodi ga konstantnom napretku. Osim toga, bitno je raditi na usavršavanju, posvetiti se održivom ličnom i profesionalnom razvoju, te posjedovati hrabrost za iskorak ka globalnom tržištu.

Foto: Privatna arhiva

„Smatram da pojedinac koji vidi sebe u ulozi lidera i profesionalca, a pritom od djetinjstva gaji strast prema tome, se od malih nogu sprema za ovakve stvari. Vjerujem da kada je riječ o ovakvim priznanjima, rad, trud i znanje koje se ulaže ne moze se vezati za određeni period. Već je riječ o konstantnom radu i trudu. Ako je neka putanja već tako određena u mlađim danima, onda pojedinac nekako postepeno sazrijeva i prolazi faze razvoja i napretka. U jednom trenutku kada se već završi i školovanje i počne aktivno participirati u poslovnom životu, onda se otvaraju mogućnosti za iskazivanje do tada stečenih znanja i vještina, za nova učenja i napredak“, navodi Minić.

„Odricanje nije ključni element uspjeha“

Iako su mnogi stava da je za usjeh, ne samo na profesionalnom već i na brojnim drugim poljima, neophodno odricanje, Minić ima drugačije mišljenje. Naglašava da je staza do uspjeha ipak popločana usklađenošću i balansom između svih sfera života. Upravo to, smatra, omogućava pojedincu da na zdravim osnovama gradi svoju budućnost i korača putem koji je izabrao.

„Dodala bih još i da u svemu tome pomaže imanje neke šire slike (vizije) i djelovanje van određenih granica. Globalno tržište i mobilnost nikada nijesu bili dostupniji“, iskrena je.

„Mladi da se upuste u ispitivanje sopstvenih afiniteta“

No, ni put do pronalaska oblasti u kojoj ste svoj na svome nije lak. To možda i ponajbolje znaju mladi koji su na bitnoj životnoj prekretnici – odabiru budućeg zanimanja. Minić im savjetuje da je normalno imati dileme i preispitivati svoju odluku. Uostalom, i kako drugačije napredovati ukoliko se stalno ne suočavate sa sopstvenim odlukama i izborima.

Foto: Privatna arhiva

„Bitno je da mladi imaju hrabrosti da se upuste u ispitivanje sopstvenih afiniteta i da se nekada i odupru sredini ili nekim eksternim uticajima. Suštinsko pronalaženje treba da bude zasnovano na relevantnom znanju i informacijama, a ne na nekoj iracionalnoj imaginaciji.  Takođe, jako karakteristično za našu sredinu je da omladina teži profesijama ekonomiste, pravnika, menadžera, doktora. Međutim, poznajem mnogo ekonomista i pravnika koji imaju izuzetan talenat recimo za stolarstvo ili pasiju ka poljoprivredi, ali zbog neke pogrešno nametnute društvene slike i percepcije, radije biraju da rade neki svakodnevni posao u banci ili državnoj upravi, te tako ne ostavljaju prostora i slobode da se njihova istinska suština, talenat i predodređenost prenesu na posao i sjedine sa životom. Takve pojedince bih podstakla da slobodno iskorače iz zone komfora i društveno nametnutih okvira djelovanja, i da 100% sebe daju onome što istinski vole i prema čemu osjećaju strast. Jednako cijenim dobrog advokata i dobrog zanatliju“, savjetuje sagovornica FOS-a.

Foto: Privatna arhiva

Rad tokom pandemije

Baš kao i u cijelom svijetu pandemija je i nama donijela brojne izazove. Jedna od najpogođenijih oblasti svakako je i biznis zona u kojoj se dosta toga izmijenilo. Sve, je pojašnjava Minić za naš portal, dovelo do prilagođavanja novim načinima i rada ali i drugačijem svakodnevnom funkcionisanju.

„Poslovanje je doživjelo ubrzanu tranziciju i postalo mnogo više digitalizovano – ali po mom mišljenju to je jedna od dobrih strana ove cijele situacije. Meni su trenutno svi sastanci i konferencije u potpunosti online, dok sam ranije dosta putovala i mijenjala sredine. Definitivno u cijeloj ovoj tranziciji mi nedostaje poslovno okruženje u kom ljudi imaju interakciju oći u oči i u kom ne vlada konstantan strah zbog pandemije. Ali, nadam se da će se uskoro svijet vratiti u ’novu normalu.“

Foto: Privatna arhiva

Što se tiče daljih poslovnih planova oni su, shodno trenutnoj situaciji, puni izazova i neizvjesnosti i na njih utiču sva trenutna globalna dešavanja.

„Međutim, uvijek u periodu globalne krize i tranzicije, leži mnogo mogućnosti, te u ovoj godini moji planovi zahtijevaju predan i naporan rad“, kaže Minić za FOS.

Što se tiče poslovnih želja ne krije da bi voljela da ovoj godini njen projekat Lifestyle Montenegro doživi određenu transformaciju, ali i da svoje poslovne aktivnosti ubuduće budu fokusirane i na filantropiju.

Avatar

Violeta Rovčanin

Pročitajte još