Milatović: Razmatramo da kompanije koje krše mjere ne dobiju subvencije

 Milatović: Razmatramo da kompanije koje krše mjere ne dobiju subvencije

Foto: Printscreen

Da uvođenje novih mjera Ministarstva zdravlja raduje kada je u pitanju poboljšanje ekonomske situacije ali da isto tako treba razmotriti da kompanije koje budu kršile mjere, ne treba da dobiju subvencije, smatra ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, piše FOS Media.

To je saopštio na današnjoj konferenciji za medije u Institutu za javno zdravlje.

„Raduju me nove mjere Ministarstva zdravlja (MZD) koje nam otvaraju mogućnost za oporavak turizma u zemlji. Drago mi je da je MZD bilo u mogućnosti da omogući ulazak u CG bez zahtjeva. Kretanje bez ograničenja postoji u većini zemalja u EU“, kazao je Milatović dodajući da će i ukidanje zabrane međugradskog saobraćaja uticati i na sektor ugostiteljstva i bolju zimsku sezonu.

„Slobodno kretanje uz maksimalnu ličnu odgovornost i poštovanje mjera, preduslov su pozitivnih ekonomskih efekata. Odlučili smo i da razmotrimo da kompanije koje budu vidno kršile mjere budu onemogućene da dobiju subvencije za podršku privredi“, naveo je Jakov Milatović dodajući da aktivno rade na kreiranju podrške privredi za prvi kvartal 2021. godine.

„Danas smo zemlja koja u Evropi ima najveći broj zaraženih a istovremeno smo izgubili oko 450, 500 miliona eura u smislu ekonomske aktivnosti“, kazao je Milatović, prenosi FOS.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja