Medojević za FOS: Ostavku na poslaničku funkciju podnosim nakon rasprave o budžetu

 Medojević za FOS: Ostavku na poslaničku funkciju podnosim nakon rasprave o budžetu

Foto: FOS Media

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je u izjavi za FOS da će podnijeti ostavku na poslaničku funkciju nakon skupštinske rasprave o budžetu.

‘Kao što sam i rekao više puta podnijeću ostavku na poslaničku funkciju. U dogovoru sa poslaničkim klubom PzP ostavku ću podnijeti nakon završetka rasprave o budžetu gdje treba da javnosti pokažemo ideološke, političke i stručne razlike između ove Vlade i PzP“, kazao je Medojević.

Navodi da će rasprava o budžetu pokazati da su njegove ocjene o “Vladi kontinuiteta bile tačne i zasnovane na argumentima i poznavanjem ideoloških pozicija globalne duboke države koja je preko koncerna Vijesti i formirala ovu Vladu“.

“Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u Parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost progamskih principa PzP i našu upornu borbu protiv neoliberalnig globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukturnog siromaštva i korupcije“, saopštio je Medojević.

Lider PZP ocjenjuje da će Vlada nastaviti istu pogubnu ekonomsku politiku koju je vodila Demokratska partija socijalista.

“Kako je Premijer Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja istu pogubnu ekonomsku politiku. Ja ne želim da budem dio parlamentarne većine koja će sahraniti i poslednju šansu da CG postane demokratska država sa vladavinom prava. Glasao sam za Vladu iza koje stoji Milo Đukanovic i Sorošoidi, i to je prevelika žrtva sa moje strane. Ja držim svoju riječ“, zaključio je Medojević u izjavi za FOS.

Premijer Zdravko Krivokapić juče je kazao da će Vlada do 20. decembra napraviti Nacrt zakona o budžetu za narednu godinu.

“Tada će u jednoj proceduri, koja je potpuno jasna, ja se nadam biti usvojen taj zakon o budžetu“, rekao je Krivokapić novinarima nakon sjednice Skupštine, na kojoj je izglasana nova Vlada.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja