Međunarodna zajednica je Đukanoviću okrenula leđa

 Međunarodna zajednica je Đukanoviću okrenula leđa

Foto: Prava Crna Gora

Jučerašnjim odbijanjem da postupi u skladu sa odlukom Vlade kojim je usvojen predlog Ministartsva vanjskih poslova o povlačenju sedam ambasadora, predsjednik Crne Gorw Milo Đukanović je još jednom pokazao da će u borbi protiv nove vlasti ići do kraja i svim mehanizmima zaostalog sistema pokušati da blokira promjene koje neminovno moraju nastupiti, kazao je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Saopštenje Milačića prenosimo u cjelosti: 

Iako je riječ o ambasadorima koji su godinama unazad medijski kompromitovani, neki od njih pred međunarodnim institucijama dovođeni u vezu sa ozbiljnim kriminalnim radnjama, o ljudima koji ni u sopstvenoj državi ne uživaju ugled, jer ga svojim radom i ponašanjem nisu zavrijedili, sve to nije dovoljno da predsjednik manjinske Crne Gore prestane sa pokušajima obmanjivanja naroda koji više ničim ne može obmanuti, naroda koji ga je na izborima već kaznio.

Kazniće ga opet, za sve učinjeno i neučinjeno u trodecenijskoj tiraniji nad Crnom Gorom, u kojoj narod ne želi ništa što je ostalo od DPS-a, pa ni DPS ambasadore koje ni DPS paušalno tumačenje Ustava Crne Gore ne može zaštititi od odgovornosti za bahaćenje i zloupotrebu nad imovinom Crne Gore.

Na kakav put se spremaju poslušnici prošlog režima, eksponenti i osobe koje Đukanović naziva osobama od ugleda, najbolje pokazuje dojučerašnji ambasador Budimir Šegrt, koji je ambasadorske boje direktno zamijenio prugastim odijelom, po Đukanovićevom kredibilitetu, koji je takođe po ukusima DPS-a respektabilno predstavljao Crnu Goru, a onda sa takvog predstavljanja otišao direktno u istražni zatvor da plati za ono što je u ime Đukanovića radio i odradio, da strada za politiku čija je, po Đukanovićevim jučerašnjim riječima, osoba od kredibiliteta.

Takvim putem poći će svi oni koji su zakone Crne Gore mimoilazili, a kao nagradu dobijali povjerenje šefa bivše kriminogene vlasti, a sadašnje kriminogene opozicije.

U svom pravno nespretnom tumačenju Ustavnih odredbi Đukanović je zaboravio da je zakonima razrađeno ono što je Ustavom propisano, pa i u dijelu njegovih nadležnosti, u čijoj ocjeni zaboravlja da nije dio izvršne vlasti i da se ne može upuštati u obrazloženost ili neobrazloženost mišljenja i predloga koji ga se više ni po čemu ne tiču, pokušavajući očajnički na taj način da po cijenu svega na pozicijama zadrži ljude odane njegovom odlazećem režimu.

Doba jeftinih pokušaja nadmudrivanja onih koji su ga pobijedili davno je prošlo, a što prije Đukanović to shvati poštedjeće crnogorsku i međunarodnu javnost slike najnedostojanstvenijeg gubitnika u poslednjem mandatu svog političkog života.

Kako god se Đukanović trenutno ponašao i šta god radio u cilju sabotaže narodne volje, neće mu uspjeti, jer su mu narod, nova parlamentarna većina, ali i međunarodna zajednica okrenuli leđa. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja