MCP: Sjutra pomen Amfilohiju, vjernici neće prisustvovati liturgiji

 MCP: Sjutra pomen Amfilohiju, vjernici neće prisustvovati liturgiji

Foto: MCP

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC saopštila je da će, povodom 40 dana od smrti mitropolita Amfilohija Radovića, sjutra, na praznik svetog Amfilohija Ikonijskog, služiti liturgiju i četrdesetodnevni pomen u svim parohijskim i manastirstirskim crkvama u MCP i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj.

Zbog složene epidemiološke situacije, kako je saopšteno, liturgijama će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo.

U Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biće služena Sveta arhijerejska liturgija u kojoj će učestvovati  više arhijereja Srpske pravoslavne crkve.

„Imajući u vidu ozbiljno epidemiološko stanje u Crnoj Gori, a shodno preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i zvaničnim stavom i blagoslovom naše Crkve, liturgiji će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo, dok će svim vjernicima biti omogućeno da tokom cijelog dana prilaze i poklone se grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, pomole se i zapale svijeću za pokoj njegove duše“, navodi se na sajtu Mitropolije. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još