„Marković zaboravio skupove na CT i u PG“

 „Marković zaboravio skupove na CT i u PG“

foto snp

Socijalistička narodna partija (SNP) poručila je da je premijer Duško Marković zaboravio patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici koje su njegove pristalice organizovale kako bi zaštitile Crnu Goru od „neprijatelja“.

Oni su reagovali na Markovićeve tvrdnje da je nova vlast sa dijelom sveštenstva SPC kreirala odnos nepoštovanja naredbi koje se odnose na prevenciju širenja koronavirusa.

„Zaboravio je Marković patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici koje su njegove pristalice organizovale kako bi zaštitile Crnu Goru od „neprijatelja“. Zaboravio je da su tim skupovima prisustvovale desetine državnih i lokalnih funkcionera DPS-a i na taj način demonstrirale koliko poštuju, odnosno ne haju za mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti“, poručuju iz SNP.

Ocijenili su da bi bilo dobro da Marković shvati da je pretvaranjem NKT-a u ispostavu DPS-a i zbog čitavog niza pogrešnih koraka, ovo tijelo trajno izgubilo povjerenje građana i da se propusti ne mogu nadomjestiti time što će se krivica prebaciti na političku konkurenciju i crkvu.

„Prvi korak nove vlasti mora biti raspuštanje NKT-a, odnosno političkih predstavnika trenutne opozicije koji su u njemu, i njegovo što hitnije postavljanje na zdrave osnove kako bismo se na pravi način uhvatili u koštac sa korona krizom koja hvata sve više maha“, zaključuje se u reagovanju SNP-a.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja