Marina Ratković nastavlja da radi u KCCG, produžen joj ugovor o radu

 Marina Ratković nastavlja da radi u KCCG, produžen joj ugovor o radu

Foto: Dan

Doktorka Marina Ratković nastaviće da obavlja svoj poslovni angažman u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici i biće joj produžen Ugovor o radu, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. 

U medijima se ovih dana moglo pročitati da su u KCCG aktuelne brojne smjene, između ostalih i da je smijenjen direktor Urgentnog centra Nermin Abdić, koji je tu informaciju potvrdio za FOS.

Povodom smjene Ratković  sa mjesta medicinske direktorice KCCG oglasili su se brojni političari: bivši premijer Duško Marković i ambasadorka Sanja Vlahović. 

Saopštenje KCCG prenosimo u cjelosti: 

Povodom ponovljenih objava u medijima i komentara pojedinih političara vezano za navodnu “smjenu Marine Ratković sa mjesta medicinske direktorice Kliničkog centra Crne Gore”, radi objektivnog informisanja obavještavmo javnost da je Ratković, nakon sticanja prava na penziju, produžen Ugovor o radu na osnovu posebne saglasnosti Ministarstva zdravlja u skladu sa čl. 110 a Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Dakle, iz navedenog jasno je da u konkretnom slučaju nema prostora, kako se ustvrdilo, o refanšizmu, već naprotiv, sa posebnim pijetetom smo se odnosili prema stručnim i profesionalnim kvalitetima Ratković i njenom doprinosu na polju zdravstva.

U tom smislu, prilikom razmatranja da bude imenovana za direktoricu Klinike za nefrologiju, obratili smo se Ministarstvu zdravlja radi tumačenja da li zaposleni koji ima 67 godina starosti i saglasnost da nastavi sa radom u skladu sa navedenim članom, može biti imenovan za neko od mjesta direktora klinika.

Imajući u vidu da smo od Ministarstva zdravlja dobili odgovor da se navedeni izuzetak koristi radi obezbjeđenja dovoljnog kadra za liječenje pacijenata, a ne rukovodioca, to nijesmo u mogućnosti rasporediti istu na poziciju direktora klinike, ali će i dalje nastaviti svoj profesionalni angažman u našoj ustanovi na veliko zadovoljstvo i pacijenata i zaposlenih.

Takođe, napominjemo da se više nećemo baviti temama koje imaju političku konataciju, jer je KCCG ustanova koja pruža zdravstenu zaštitu građana, u kojoj za politiku nema i ne smije biti mjesta.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja